3 BENEFICII CHEIE DESPRE HATHA YOGA

Hatha Yoga, este starea unde mintea, corpul si sufletul sunt in echilibru si armonie, una cu cealalta.

Copy of IMG_6782 (1)

1. Sporeste nivelul de sanatate fizic-mental-emotional

Din cauza stresului tot mai ridicat din societatea moderna, ne confruntam din ce in ce cu mai multe probleme de sanatate.

Hatha Yoga ne ofera extrem de multe beneficii in favoarea sanatatii nostre, nu doar prin dezvoltarea unui trup armonios ci si prin lucrul la nivel mental, emotional si spiritual, datorita tehnicilor de respiratie si meditatie.

Secventele Yoga, intaresc toate sistemele corpului: digestiv, respirator, circulator, nervos.

2. Creste vitalitatea

Acumularea toxinelor in corp, combinat cu o viata sedentara poate duce la o stare de letargie care in timp va afecta concentrarea la munca si orice alt entuziasm de a practica activitate fizica.

Practicand Hatha Yoga regulat iti vei imbunatatii nivelul de vitalitate prin functionarea corpului tau mult mai eficient.

Multe asane (posturi fizice) stimuleaza si maseaza organele interne implicate in eliminarea produselor reziduale.

Prin cresterea aportului de sange asupra acestor organe, toxinele sunt eliminate din corp, ceea ce asigura o improspatare vitala a organelor.

Posturile inversate asigura un veritabil antrenament cardiac, care este extraordinar de benefic nu numai pentru inima ci pentru tot sistemul circulator.

Corelate corect cu tehnicile de respiratie, inversiunile, cresc nivelul de oxigen din sange si totodata detoxifica organele si glandele.

Optimizarea respiratiei creste capacitatea plamanilor, trimitand oxigen bogat si sange restorativ creierului, inimii, plamanilor si organelor digestive.

 3. Regenereaza sistemul nervos

Sistemul nervos nu este facut doar din nervi ci si din glande care secreta hormoni care ne afecteaza emotiile. Aceste glande controleaza totodata alte organe, secretand hormoni care controleaza modul in care ele functioneaza.

Sistemul nervos are doua moduri de operare: simpatic si parasimpatic.

Primul, mareste sansele de supravietuire atunci cand ne confruntam cu un pericol. Celalalt ajuta corpul sa se vindece singur.

Sistemul nervos simpatic mobilizeaza organismul pentru a raspunde solicitarilor din mediu iar sistemul nervos parasimpatic intervine pentru a readuce organismul in echilibru, stimuland si coordonand procesele de refacere.

Stresul din viata de zi cu zi, adeseori determina sistemul nervos sa se blocheze in modul simpatic, obstructionand ca organismul sa intre in modul sau de restaurare, ceea ce duce la multe probleme de sanatate.

Practicand Hatha Yoga putem influenta sistemul nervos sa elibereze energia blocata a canalelor energetice si sa activam vindecarea.

Aplecarile inainte si inapoi elibereaza blocajele din canalele energetice si permit energiei nervoase sa curga liber si in armonie, reducand simptomele stresului.

Posturile yoga , in special „rasucirile sau cele in care indoim gatul” sunt extrem de eficiente pentru a aduce organismul in starea de restructurare, in modul parasimpatic.

Tehnicile de respiratie din Hatha Yoga folosite in timpul posturilor, induc o stare de relaxare, timp in care sistemul nervos intra automat in modul de regenerare.

yoga-gallery5

Te astept cu mare drag la clasele de Hatha Yoga !

BONUS : la prima sedinta beneficiezi de 50% reducere! Ai o intrebare? Imi poti scrie pe adresa :qyogaflow@gmail.com

Daca cunosti si alte persoane interesate de un stil de viata sanatos, m-as bucura sa le redirectionezi acest link.

O saptamana minunata!

Simona,

www.QYogaFlow.com

Self Discovery Holistic Health Wealth

Romania Bucharest 0722.456.564 QYOGAFLOW@GMAIL.COM

Documentatie : A little course in Yoga – Dorling Kindersley. www.dk.com