Te-ai hotarat sa te apuci de practica Hatha yoga si nu stii ce ai de facut?
Atunci aceste sfaturi sunt esentiale pentru tine.
1.CUM SA TE IMBRACI
Hainele ar trebui sa fie cat mai lejere iar accesoriile personale, precum, ceasul, lantisoare, bratari, s.a.m.d. ar trebui inlaturate.
Pantofi Yoga: in 95 % din cazuri, yoga se practica descult sau cu sosete.
Pantaloni: Orice panataloni comozi, lungi sau scurti sunt ok. Evita pantalonii care nu sunt elastici, precum jeansi.
Bluza: Recomand bluzele comode, nu foarte largi, deoarece in anumite posturi precum „Downward facing dog”, bluza se poate ridica. Poti purta orice fel de bustiera pe dedesubt.
2. CE SA ADUCI
Saltea: daca esti pentru prima data la cursurile de yoga nu este nevoie sa vii cu salteluta ta. Dar asta depinde de fiecare centru in parte. Pe masura ce vei incepe sa practici, atat la studio cat si acasa, iti recomand sa investesti intr-o saltea de yoga. La clasele Q Yoga Flow sunt deja saltele de yoga dar poti veni si cu salteluta ta, daca doresti.
Sticla cu apa: In cele 90 de minute de hatha yoga mai mult ca sigur o sa ti se faca sete asadar iti recomand sa iti aduci o stica cu apa la temperatura camerei.
Prosop: In cazul in care transpiri sau totodata il poti folosi in etapa de relaxare precum paturica.
3. CUM SA TE PREGATESTI
Mancare: Este recomandat sa nu mananci o masa principala cu cel putin trei ore inainte de practica yoga.
Poti sa mananci la o jumatate de ora dupa terminarea clasei. Ulterior practicii, consuma apa la temperatura camerei.
Baie: Daca ai posibilitatea este recomandat sa faci baie cu o jumatate de ora inainte de practica. La fel si dupa practica, poti face baie la o jumatate de ora iar apa sa nu fie fierbinte.
Programare: inainte de a veni la clasele de hatha yoga este necesar sa faci programare.
Programarile se efectueaza la adresa de e-mail: inscrieri@qyogaflow.com
4. NECESAR
Respiratia
In toate asanele, respiratia ar trebui sa fie facuta pe nari si nu pe gura.
Nu iti tine respiratia atunci cand faci asane sau stai in ele.
Anunta intotdeauna profesorul in legatura cu problemele medicale (dureri usoare sau grave, genunchi, glezne, solduri, burta, inima, piept, gat, cap, menstruatie, hernie, puroi in urechi, operatii recente, etc). In functie de durere, profesorul iti va oferi variante mai usoare ale posturilor.
5. TIPSURI PENTRU O PRACTICA REUSITA
Aliniament: Fii atent la aliniamentul posturilor despre care profesorul vorbeste. Este extrem de important sa mentii corect aliniamentul astfel incat sa nu iti ranesti corpul. Din aceasta cauza, recomand ca incepatorii si intermediarii care inca nu au o baza solida asupra tehnicilor, sa practice cel putin 6 luni de zile sub observatia unui profesor.
Asculta instructiunile profesorului: Ca incepator posibil sa te uiti in stanga-dreapta, sa vezi ce fac colegii tai insa mai intai asculta instructiunile profesorului.
Interiorizeaza-te: Practica yoga este o cunoastere care aduce beneficii multiple atat corpului cat si mintii si sufletului. Pentru a obtine rezultatele cele mai bune este nevoie sa fii prezent, sa te eliberezi de orice alte ganduri din exterior, sa te focusezi pe respiratia si corpul tau.
Fii pozitiv: Nu te simtii jenat daca profesorul te corecteaza. In acest fel vei intelege structura posturii. Nu te judeca si nu face comparatie intre performantele tale si ale celorlalti cursanti. Fiecare are propriul nivel de flexibilitate si deschidere. Yoga nu este despre flexibilitate. Flexibilitatea vine in timp, pe masura ce perseverezi.
Asculta-ti corpul:
Aminteste-ti ca practica ta este un proces individual. Nimeni altcineva nu este in corpul tau, asadar asculta-ti corpul si respecta-i limitele. Asanele se executa la limita de confortabilitate si stabilitate, acolo unde mintea este linistita iar atentia este pe respiratie.
Spor la practica Yoga!
Daca mai ai nevoie si de alte informatii, poti sa imi scrii la adresa de e-mail : qyogaflow@gmail.com.
Te poti inscrie la clasele de Hatha Yoga la adresa de e-mail: inscrieri@qyogaflow.com.
Vei primi pe e-mail confirmarea locului in maximum 24 ore.