Data trecuta am vorbit despre primul pas al ingrijirii tenului “Curatarea”
Cel de al doilea pas tonifierea, oferă pielii un plus de ingrediente benefice şi restabileşte valoarea pH-ului natural.
Pentru a îndeplini aceste roluri, tonicele trebuie să fie bine formulate. Un tonic bine formulat, poate reduce inflamaţia, aduce un aport suplimentar de antioxidanţi, precum şi de ingrediente ce contribuie la repararea pielii. În cazul unui ten gras, în special în zilele călduroase de vară, poate chiar hidrata suficient pielea, nemaifiind nevoie şi de aplicarea unei creme emoliente (un tonic bine formulat şi o cremă hidratană cu FPS [factor de protecţie solară] fiind suficiente pentru un ten gras.
Acest articol este insotit si de un CONCURS – asadar CITESTE cu atentie informatiile de mai jos si legat de acest subiect adreseaza-i o intrebare specialistului Mihaela Isac pe adresa de e-mail (qyogaflow@gmail.com) iar cea mai buna intrebare va fi PREMIATA cu cate un produs NATURAL de la Mnoela. Sunt 4 PASI, deci avem 4 PREMII de oferit.
Din păcate, nu toate tonicele sunt benefice pielii, ci dimpotrivă, multe dintre ele sunt iritante, mai ales cele care conţin alcool – distrug lipidele naturale din piele şi irită pielea. Astfel, aceasta va produce apoi lipide în exces în încercarea de a le înlocui pe cele distruse. Înainte de a achiziţiona un tonic vă recomandăm să fiţi atenţi la ingredientele pe care le conţine, la proprietăţile şi beneficiile reale aduse pielii, precum şi să citiţi dincolo de strategiile de marketing.
Tonicele MNOELA sunt formulate pentru a regla hidratarea pielii, în plus calmează iritaţiile, conţin antioxidanţi şi alte ingrediente active ce asigură o bună funcţionare a pielii.
Alege tonicul potrivit, în funcţie de tipul tău de ten, oferindu-i astfel o atenţie suplimentară, şi bucură-te de o piele sănătoasă!
INSCRIE-TE si tu in concurs si castiga unul din cele 4 produse cosmetice naturale MNOELA.
– Castigatoarea de saptamana trecuta este doamna Nicoleta Pasescu –
Felicitari pentru premiu si Multumim pentru intrebare!
Iata intrebarea:
” Ce tip de demachiant este recomandat pentru un ten matur cu tendinte de ingrasare in zona T, dar si usor deshidratat ? Este lotiunea micelara indicata sau deshidrateaza si mai mult tenul ? ”
Iata raspunsul specialistului Mihaela Isac, fondator produse Mnoela
Soluţia micelară este de fapt o soluţie demachiantă compusă din micele, adică din particule mici de agenţi tensioactivi. Scopul acestor soluţii micelare este de a curăţa blând pielea, fără a fi nevoie de limpezire.
Puterea lor de curăţare este prea mică pentru a asigura o curăţare eficientă a tenului, mai ales dacă acesta este machiat. Cel mai indicat mod de a folosi aceste soluţii este pentru a îndepărta ultimele urme de machiaj. Chiar dacă producătorii afirmă că nu este nevoie de limpezire după utilizarea soluţiilor micelare, vă recomand totuşi să limpeziţi tenul, pentru că au în compoziţie agenţi de curăţare ce rămân pe piele.
Soluţiile micelare nu îndepărtează toate ingredientele produselor aplicate anterior pe ten şi lasă la rândul lor ingrediente pe piele dacă nu se clăteşte faţă cu apă după utilizarea lor. Dacă pielea este foarte uscată, s-ar putea ca soluţia micelară să nu fie compatibilă cu acest tip de ten. Aceasta are un efect deshidratant mai important decat crema sau laptele demachiant.
Produsul ideal pentru curăţarea tenului, este un produs solubil în apă care se îndepărtează prin clătire (de exemplu Spuma de curăţare), iar în cazul în care tenul este machiat este nevoie să folosiţi mai întâi un demachiant.
Aşadar, sunt 3 situaţii:
În cazul în care tenul nu este machiat este suficientă curăţarea cu un produs solubil în apă.
În cazul în care tenul este foarte puţin machiat sau aţi folosit creme cu FPS (factor de protecţie solară) este suficientă demachierea uşoară cu un lapte demachiat, (sau chiar cu o soluţie micelară cu precizarea că aceasta are un efect deshidratant mai important decât crema sau laptele demachiant), apoi curăţarea cu un produs solubil în apă.
În cazul în care tenul este machiat, mai ales cu produse rezistente la apă, este necesară o demachiare cu o cremă sau un lapte demachiat, apoi utilizarea unei soluţii micelare pentru îndepărtarea ultimelor urme de machiaj, se clăteşte tenul, apoi se utilizează un produs de curăţare solubil în apă.
Părerea noastră este că aceste soluţii micelare pot fi opţionale. Devin utile în cazul în care se foloseşte mascara sau creion waterproof dacă acestea nu sunt îndepărtate în totalitate doar cu un demachiat. Recomandarea noastră este să testaţi mai multe produse să vedeţi care vi se potrivesc cel mai bine. Fiecare persoană are anumite preferinţe. Sunt de urmat două reguli de bază: să nu supuneţi pielea unei acţiuni mecanice agresive (adică să nu trageţi şi să nu apăsaţi prea tare pielea) iar după demachiere să spălaţi faţa cu un produs solubil în apă, pentru a îndepărta toate impurităţile rămase.
În articolul următor vom vorbi despre Pasul 3 – Hidratare, hrănire şi reparare, unde vom oferi informaţii necesare unei bune îngrijiri a tenului astfel încât să păstrăm nivelul de hidratare optim al tenului, astfel încât acesta să nu se usuce excesiv în timpul demachierii şi curăţării.
INSCRIE-TE si tu in concurs si castiga unul din cele 4 produse cosmetice naturale MNOELA.
Poate fi tonicul folosit si pe post de curatare si tonifiere in acelasi timp?
Nu, tonicele nu conţin surfactanţi (tenside) – acestea sunt substanţele prezente într-un produs de curăţare, adică acele substanţe care realizează curăţarea tenului, iar prin limpezire cu apă impurităţile sunt îndepărtate de pe ten. Spuneam în articolul despre tonifiere, care este rolul tonicului, acela de a oferi pielii un plus de ingrediente benefice, iar substanţele active din tonic ar trebui să rămănă pe ten şi nu îndepărtate prin clătire cu apă aşa cum cere o curăţare eficientă. Mihaela Isac – Specialist produse cosmetice vegetale Mnoela
Comentariile sunt închise.