Sari la conținut

5 posturi yoga care te ajuta sa-ti intaresti abdomenul

Vara asta trebuie sa fii in forma! Ti-am pregatit 5 posturi yoga pentru a-ti intari abdomenul si a-ti  construi un corp puternic si plin de vitalitate. Desi posturile de mai jos lucreaza intens cu muschii abdominali, acestea actioneaza totodata si la tonifierea bratelor, spatelui si picioarelor. Respiratia este cheia principala in yoga si in special cand faci posturile pentru zona abdominala. Cand inspiri, abdomenul si  capacitatea toracica se extind, spatele se indreapta iar cand expiri abdomenul se contracta. Lucrand corect posturile de mai jos iti tonifiezi muschii din partea de jos a trunchiului care lucreaza impreuna pentru a sustine coloana si pelvisul si totodata ofera echilibru, stabilitate si putere pentru a-ti misca corpul.

Cum sa-ti intaresti abdomenul in 10 minute pe zi?

Tips-uri :

1. Foloseste respiratia constienta

2. Fii consecvent in a-ti face practica cel putin 10 minute in fiecare zi

3. Pentru o energizare puternica, fa cateva serii de Sun Salutation

(Descarca GHIDUL: 3 pasi esentiali pentru o dimineata excelenta- de pe site-ul www.QYogaFlow.com unde vei afla cum sa executi corect Salutul Soarelui, pas cu pas.)

1 Parivrtta Utkatasana-twisted chair pose

Stai drept cu picioarele apropiate. Indoaie genunchii astfel incat sa vezi varful degetelor de la piciore. Adu palmele in Namaste in mijlocul pieptului. Apleaca trunchiul in fata si cand ai ajuns aproape de genunchi, pe expiratie, rasuceste trunchiul si adu exteriorul cotului stang in exteriorul genunchiului drept. Rasuceste-te cat poti de mult, precum un burete stors. Privirea este in sus. Mentine postura 12 respiratii apoi revino in postura de drepti si repeta asana si pe cealalata parte.

parivrtta utkatasana, asane, posturi yoga, abdoment, tonifiere

2. Dandayamna Bharmanasana- Balancing Table

Aseaza-te pe genunchi si palme, precum o masa. Genunchii sunt in linie cu soldurile iar bratele in linie cu umerii. Ridica mana si piciorul opus. Mentine postura 12 respiratii si schimba apoi miscarea pe cealalta parte.

yoga, asane, abdoment , tonifiere abdoment

3. Dandasana- plank pose

Stai pe burta si adu palmele la nivelul pieptului. Sprijina genunchii de sol se aseaza degetele picioarelor pe podea. Inspira si ridica tot trunchiul, pana ce bratele sunt intinse. Nu lasa fesele sa cada. Contracteaza abdomenul. Tot corpul este drept si intins. Poti continua cu Low plank, indoind si plasand coatele pe sol.

yoga, asane, abdoment , tonifiere abdomen

4. Chaturanga

Din Dandasana, impinge trunchiul in fata si indoaie coatele. Contracteaza abdomenul. Tot corpul este drept si intins.

yoga, asane, abdomen , tonifiere abdomen, exercitii pentru abdomen

5. Navasana- Boat pose

Este o postura excelenta care lucreaza pentru activarea, masarea si tonifierea organelor abdominale. Stai pe oasele sezutului. Ridica genunchii la 90 de grade. Palmele sunt pe de-o parte si de alta a genunchilor. Poti ramane aici pentru 12 respiratii sau poti indrepta picioarele. Mentine spatele ferm si contracteaza core-ul.

yoga, asane, abdomen , tonifiere abdomen, exercitii pentru abdomen

Spor la practica hatha yoga!

Inscrie-te aici la o clasa de Hatha Yoga