Ce este reflexologia? Mai mult decât un simplu masaj la picioare!

Ce este reflexologia? Mai mult decât un simplu masaj la picioare!

Dacă te gândești să rezervi un tratament de reflexoterapie, este posibil să ai o mulțime de întrebări. Ce este mai exact reflexologia? Care sunt beneficiile? Este Reflexoterapia doar un alt cuvânt pentru un masaj al picioarelor?

Sunt multe de explorat, dar vom acoperi elementele de bază despre reflexoterapie în acest articol.

Ce este reflexologia?
În reflexologie, presiunea este aplicată asupra unor puncte reflexe specifice de pe picior. Aceste puncte corespund organelor și zonelor corpului. Se spune că tratamentul induce un răspuns de vindecare, chiar atenuând unele afecțiuni.

Reflexologia este unul dintre cele mai populare tipuri de masaj. Dincolo de efectele benefice ale tratamentului fizic Reflexoterapia ajuta și la echilibrarea energiei. Frământarea marginilor tălpii împreună cu manevre ușoare de efleuraj și presiuni în punctele de echilibrare energetica, alături de tragerea degetelor de la picioare, trasarea în jurul călcâiului și împingerea adânc în zonele reflexogene corespondente organelor sunt doar câteva dintre mișcările pe care le vei experimenta în timpul unui tratament.

Înțelegerea unei diagrame de reflexologie la picioare
Imaginea de mai sus este un exemplu de diagramă sau hartă pentru reflexoterapie. Arată ce parte a piciorului se conectează la fiecare organ sau zonă a corpului.

Un reflexolog va folosi o diagramă ca aceasta în timpul ședinței. Reflexologii lucrează uneori și asupra mâinilor sau urechilor pentru a declanșa relaxarea, dar reflexologia piciorului este cel mai frecvent tratament.

După cum poți vedea, există un loc pe hartă pentru fiecare organ sau sistem din corp. Un reflexolog poate trata anumite părți ale corpului dvs. țintind acea zonă a piciorului.

Cum diferă reflexologia de un masaj la picioare
Aceste două tratamente ar putea părea similare, dar există câteva diferențe cheie. Ambele pot fi benefice! Iată la ce te poți aștepta în timpul unui masaj la picioare față de un masaj de reflexoterapie.

Terapia prin masaj reprezintă manipularea țesuturilor pentru a relaxa mușchii, a elibera tensiunea și a îmbunătăți circulația. Acest lucru poate îmbunătăți sănătatea generală și bunăstarea.

Reflexologia, pe de altă parte, folosește un masaj țintit, cu puncte de presiune pentru a restabili fluxul de energie în întregul corp. Tratamentul se concentrează de obicei pe picioare, dar poate include și mâinile și urechile.

Care sunt beneficiile?
Reflexologia poate aborda orice, de la dureri de cap la probleme ale sinusurilor până la probleme de stomac. Dacă se simte sensibilitate sau sensibilitate atunci când o zonă este stimulată, de obicei indică slăbiciuni sau dezechilibre ale corpului în organul corespunzător.

Prin presiunea repetată și manipularea terminațiilor nervoase, reflexologia poate ajuta la curățarea canalelor de energie blocată. Se spune că acest lucru se realizează prin mișcarea fluxului de sânge, nutrienți și impulsuri nervoase. În cele din urmă, acest lucru îmbunătățește sănătatea generală și echilibrul.

Alte beneficii potențiale:
Curăță corpul de toxine
Întărește sistemul imunitar
Creste circulatia
Susține vindecarea
Echilibrează energia

Cât costă un masaj de reflexoterapie?
Similar oricărui tratament spa sau terapie prin masaj, prețul pentru 30 de minute este 149 Ron, 60 minute 199 Ron. Masajul de 90 de minute costa 249 Ron și este combinat cu elemente din masajul tradițional thailandez. Abonamente 5 șed x 90 minute 1199 Ron și 10 ședințe X 90 minute 2199 Ron.

Contraindicații și aspecte importante de reținut:
Consulta mai întâi un medic dacă ai probleme cu picioarele, o rănire sau o boală a vaselor de sânge asociate cu cheaguri sau vene varicoase, Tromboflebita.
Nu se face reflexoterapie dacă ești însărcinată.
Masajele realizate de terapeuta Simona Chiriacescu se adresează doar femeilor.

Așteaptă cel puțin o oră după masaj înainte de a mânca.
Înainte de masaj este bine sa te hidratezi. După tratament bea apă pentru a elimina toxinele și acumularea de acid lactic care apare în timpul masajului.

Unde se realizează masajul de reflexoterapie?
În sectorul 3, la 5 minute de metrou Piața Muncii la Centrul Holistic Soma din Strada Alexandru Magatti nr 9.

Cine este terapeutul?
Simona Chiriacescu, terapeut masaj somatic, reflexogen, thai yoga, Life Coach și profesor yoga RYT 500 Yoga Alliance

Cum sa fac o programare?
Contacteaza-ma pe telefon sau whats’up la numărul 0722456564 sau pe adresa de email Cursuriyoga@gmail.com

Surse de informarare articol:

What is Reflexology? It’s more than just a foot massage!

Posted by qyogaflow in Articole
Cele șase obstacole în Hatha Yoga

Cele șase obstacole în Hatha Yoga

Cele șase obstacole în Hatha Yoga

Cuvântul Hatha reprezinta uniunea celor două cuvinte: „Ha” și „tha”. „Ha” înseamnă soare si reprezinta forța pranică și „tha” înseamnă luna si reprezinta energia mentală sau apana. Hatha yoga este procesul de uniune dintre prana și apana, adică a energiei pranice și mentale din corp, pentru a aduce un echilibru fizic și mental perfect. Acest lucru are ca rezultat trezirea lui Sushumna și apoi a lui Kundalini. Potrivit Hatha Yoga, există șase factori majori care împiedică unirea celor două forțe majore în organism. Cele două forțe energetice majore și anume: forța pranică și forța mentală curg în Pingala și, respectiv, Ida Nadis. Când un sadhaka este în proces de unire a celor două forțe opuse, el trebuie să evite toate activitățile care risipesc energie și distrag mintea. În Hatha Yoga Pradipika, este scris:

Atyaahaarah prayaasshva prajalpo niyamagrahah;

Janasangashcha laulyam cha shadbhiryogo vinashyati

 1. Mâncare în exces

Mâncarea excesivă este un obstacol major în calea yoga. Din cauza supraalimentarii, organismul se supraincarca cu alimente. Acest lucru face ca corpul să devină lent și mintea sa devina plictisita. În timp, toxinele se acumulează în organism, constipația se instalează și întregul sistem fizic și mental se blocheaza. Într-un astfel de caz, când corpul este plin de toxine și devine letargic, nu este posibil ca cineva să facă progrese în sadhană. Tot timpul sadhanei va fi petrecut doar pentru eliminarea toxinelor din organism. Evitarea supraalimentării va ajuta un elev să progreseze mai repede, deoarece timpul suplimentar pe care trebuia să-l petreacă pentru eliminarea toxinelor va fi economisit. Swami Sivananda, Hatha Yogi Nikam Guruji și mulți alți yoghini au spus că stomacul ar trebui să fie pe jumătate umplut cu mâncare, un sfert cu apă și un sfert cu aer.

 1. Efort in exces

Efortul este următorul obstacol in calea Hatha Yoga. Ar trebui să se evite suprasolicitarea atât a corpului, cât și a minții. Munca fizică grea sau munca mentală intensă taxează sistemul energetic în cauză și, în loc să aducă echilibru între forța pranică și forța mentală, va crea doar un dezechilibru suplimentar între cele două forțe. Un Hatha Yoghin ar trebui să-și conserve și să-și construiască depozitul de energie în scopuri spirituale, în loc să o irosească în realizarea oricăror fapte fizice sau mentale inutile.

 1. Vorbit in exces

Prea multă vorbă nu este niciodată bună pentru un yoghin, deoarece risipește multă energie vitală și pierde timp care ar putea fi mai bine petrecut în sadhana pentru a trezi conștientizarea interioară. Un Hatha Yoghin ar trebui să evite să bârfească cu oameni cărora le place să se implice în discuții fără temei, au valori morale scăzute, conștiință joasa și sunt plini de dorințe senzuale. Asocierea cu ei,  poate duce la vibrațiile lor negative care afectează sadhana Yoghinului. Discuțiile irelevante distrag mintea de la scopuri mai înalte.

 1. Aderarea la reguli si dogme stricte

Un student la yoga nu ar trebui sa exagereze privind regulile și reglementările stricte. Aderarea la reguli va duce doar la a ii ingusta mintea. Ritualurile sociale și doctrinele religioase nu sunt pentru un adevărat sadhaka și nu trebuie menținute pentru progresul spiritual. Sadhana nu depinde de morala socială. Este menit să extindă conștiința, nu să o limiteze. Un yoghin ar trebui să aibă o minte liberă și deschisă. Mintea lui ar trebui să fie flexibilă și capabilă să se adapteze circumstanțelor, oricare ar fi acestea.

 1. Compania oamenilor de rând

Un yoghin este cel mai potrivit să trăiască fie în singurătate, fie să se asocieze cu oameni cu gândire superioară. Asocierea cu oamenii de rând va fi doar o obstrucție în sadhana lui obișnuită. Vibrațiile și energia care au fost acumulate prin practica de Yoga se va disipa în compania oamenilor de rând. Dacă un sadhaka poate petrece ceva timp singur, astfel de obstacole pot fi evitate în mod natural.

 1. Instabilitate

Instabilitatea poate fi atât in plan fizic, cât și in plan mental. Înseamnă un metabolism corporal dezechilibrat. Este incapacitatea de a menține o postură yoga pentru o perioadă bună de timp și, de asemenea, incapacitatea de a avea o minte clara, focusata. Un sadhaka yoga nu poate reuși în practică în astfel de condiții. Acest lucru va duce doar la dispersarea energiei. În același timp, dacă energia este canalizată corespunzător, toate sistemele corporale devin stabile și stabilitatea fizică și mentală se dezvoltă automat. Instabilitatea înseamnă, de asemenea, o inconsecvență și neregularitate în stilul de viață. De asemenea, poate fi denumită șovăirea puterii voinței. Când există inconsecvență și neregularitate în stilul de viață, va apărea un dezechilibru suplimentar în organism. O minte stabilă și un corp stabil vor ajuta la progresul în sadhana yoghină. Un yoghin trebuie să încerce să dezvolte obiceiul de a evita toate activitățile care sunt inutile, consumatoare de timp și epuizante de energie și de a canaliza toate dorințele și acțiunile în aventuri spirituale. Practica lui poate prospera rapid dacă acesta  practică sub îndrumarea unui Guru sau unui Maestru de Yoga pentru a stăpâni știința Hatha Yoga.

În afară de aceste obstacole menționate mai sus, „Tantraraja Tantra” menționează că cele șase obstacole în calea yoga sunt kama (poftă), krodha (mânie), lobha (lacomie), moha (infatuare), abhimana (mândrie) și mada (aroganta). . Cele șase obstacole descrise în hatha yoga și în tantra sunt împletite și interconectate.

Daca ti-a placut articolul si vrei sa faci o schimbare in viata ta, vino sa practicam yoga impreuna!

Sursa articol

https://www.vedicyoga.org/amp/six-obstacles-in-hatha-yoga-sadhana

Posted by qyogaflow in Articole
Terapia cu ventuze

Terapia cu ventuze

Cuppingul sau masajul cu ventuze este un tip de terapie alternativă care implică plasarea unor cupe/ventuze din sticla, bambus sau silicon pe piele pentru a crea aspirație. Se crede că această aspirație îmbunătățește fluxul de energie în organism și facilitează vindecarea. Poate ajuta la stimularea funcției imunitare, la creșterea fluxului sanguin și la reducerea durerii.

Unul dintre cele mai vechi texte medicale care menționează terapia cu ventuze este papirusul lui Eber (1550 î.Hr.) din Egiptul Antic, însă ventuza este o parte a multor sisteme antice de vindecare, inclusiv chineză, coreeană, și tibetană. Pe vremuri, inclusiv la noi în România se practica aceasta terapie.

PRINDE OFERTA LUNII- detalii mai jos – REZERVA. ACUM!

Care sunt beneficiile terapiei cu ventuze?

 • Ventuzele ajuta la creșterea circulației sângelui în zona în care sunt plasate cupele. Acest lucru poate ameliora tensiunea musculară, ceea ce poate îmbunătăți fluxul sanguin general și poate promova repararea celulelor. De asemenea, poate ajuta la formarea de noi țesuturi conjunctive și la crearea de noi vase de sânge în țesut.

 

 • Susținătorii cred că aspirația  ajută la facilitarea fluxului de „qi” în organism. Qi este un cuvânt chinezesc care înseamnă forță vitală.Ventuzele ajută la echilibrarea yin și yang, sau negativ și pozitiv, în interiorul corpului. Se crede că restabilirea echilibrului între aceste două extreme ajută la rezistența organismului la agenții patogeni, precum și la capacitatea acestuia de a crește fluxul sanguin și de a reduce durerea.

 

 • Ventuzele pot elimina acidul uric, un deșeu natural din digestia anumitor alimente. Acumularea de acid uric poate duce la niveluri ridicate de aciditate în sânge și urină.

 

 • Ventuzele pot avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra sistemului limfatic, care este parțial responsabil pentru eliminarea deșeurilor din organism. Când fluxul limfei este întrerupt, aceasta poate provoca acumularea de lichid și poate împiedica organismul să elimine în mod corespunzător toxinele. Masajul de drenaj limfatic este o soluție la această problemă. În mod similar, terapia cu ventuze poate ajuta la creșterea fluxului limfei și la prevenirea acumulării de lichid.

 

Ce afecțiuni se pot trata cu ajutorul ventuzelor?

Terapia cu ventuze a fost folosită pentru a trata o mare varietate de afecțiuni. Poate fi deosebit de eficienta în ameliorarea condițiilor care creează dureri musculare, articulare și răceli dar este foarte eficienta în ceea ce privește circulația sângelui, eliminarea toxinelor și echilibrarea energiei. Deoarece ventuzele pot fi aplicate și la punctele majore de presopunctură, terapia este eficientă și în tratarea problemelor digestive și a altor afecțiuni tratate în mod obișnuit cu presopunctură.

Terapia cu ventuze poate ajuta și în următoarele afecțiuni:

 • dureri de spate inferioare, mijloc, cervicala
 • dureri de gât și umeri
 • dureri de cap si migrene
 • dureri de genunchi
 • paralizie facială
 • tuse și astm
 • spondiloza cervicala
 • sindromul de tunel carpian
 • diabetul zaharat
 • artrita reumatoida
 • constipatie
 • raceli, viroze
 • dureri musculare, articulare

 

Prinde Oferta Terapiei cu ventuze 

1 Sesiune terapie cu ventuze (30 minute) 149 Ron     OFERTA 99 Ron 

Aplicare ventuze tradițional prin caldura sau prin aspirație cu pompa – 30 minute, din care ventuzele rămân 10-15 min pe corp în zona afectată.

1 Sesiune terapie cu ventuze + Thai Massage  (60 minute) 249 Ron     OFERTA 189 Ron 

Aplicare ventuze tradițional prin caldura sau prin aspirație cu pompa + masaj clasic sau thailandez. La cerere se pot folosi și ventuze rapide sau mișcătoare. 60 min

1 Sesiune terapie cu ventuze  + Thai Massage (100 minute) 319 Ron     OFERTA 249 Ron 

Aplicare ventuze tradițional prin caldura sau prin aspirație cu pompa + masaj clasic sau thailandez. La cerere se pot folosi și ventuze rapide sau mișcătoare. 100 min

Pachet ventuze + Thai Yoga Massage Silver (5 x 100 Minute x 5 saptamâni valabilitate) 1599 Ron   OFERTA 1099 Ron x 2 rate

 

Citeste mai multe despre terapia cu ventuze în articolul de aici!

 

Este terapia cu ventuze dureroasa?
Nu. Nu este dureroasa. Veți simți ușoară stare de disconfort pe măsură ce pielea este absorbită în ventuza însă nu veți simți o durere mare. În cazul în care presiunea ventuzelor este prea mare, imediat se poate regla suctiunea sau se pot elibera ventuzele.

Contraindicatii

Dacă aveți o problema de sănătate și urmăriți un plan de tratament este recomandat sa anunțați medicul care va supraveghează înainte sa participați la o sesiune de ventuze.

De asemenea, evitați ventuzele dacă aveți:

 • arsuri solare
 • rani
 •  ulcer cutanat
 • probleme cu sângele
 • ati suferit o traumă recentă
 • aveti o tulburare de organ intern
 • pielea este subțiată
 • tensiune crescută
 • tromboflebita, varice – nu se aplica în zona

Ce trebuie sa ai în vedere înainte sa te programezi la terapia cu ventuze

 • Sa informezi terapeutul despre problemele de sănătate în special dacă sunt probleme legate de sânge, noduli limfatici, osteoporoza boli ale inimii, vene varicoase, tensiune crescută, răni deschide, ești la menstruație sau ești gravida. Este recomandat sa iti consulți medicul în cazul acestor situații și sa obții aprobarea lui înainte sa te programezi la terapia de masaj și ventuze.
 • Terapia cu ventuze se poate face cu ventuze încălzite sau aplicate cu pompa sau prin aspirație naturala. Folosim toate tipurile de ventuze ( sticla/ silicon/ plastic) . Terapiile pot fi făcute prin aplicare statica (5-15 minute), aplicare mișcătoare a ventuzelor cât și aplicare cu ridicare rapida.
 • Vei simți o senzație de aspirație și presiune pe măsură ce cupele sunt aspirate. În cazul în care simți disconfort, se poate reduce imediat presiunea ventuzelor.  În cadrul ședinței, se pot aplica doar ventuze sau terapia se poate combina cu alte terapii și masaj pentru un efect mai intens. Pielea dvs. poate deveni roșie și poate prezenta vânătăi ușoare după ședință.
 • Orice decolorare sau semne de la ventuze dispar de obicei în 2-10 zile de la sesiune.
 • Masajul este realizat de Simona Chiriacescu, Yoga Teacher ERYT India and Thai Yoga Maseor TMC Thailanda
 • Terapia cu Ventuze și Thai Yoga Masaj în centrul nostru se adresează doar pentru femei
 • Nu este recomandat sa mănânci cu 2 ore înainte și după terapie
 • După masaj/terapie se recomanda sa se bea apa și înainte de masaj corpul sa fie hidratat și golit. Este recomandat sa te odihnești, sa mănânci hrana sănătoasă.
 • Vino cu haine comode, bluza și pantalon subțire și larg.
 • In timpul terapiei se păstrează liniștea pentru a facilita procesul vindecării. La finalul masajului /terapiei ne vom aloca câteva minute pentru feedback si vei primi câteva recomandări pentru acasă în urma celor discutate.

 

Unde și când se tin terapiile cu ventuze

Terapiile se desfășoară la Centrul Holistic Soma din Str. Alexandru Magatti, nr 9, Zona Piața Muncii, sector 3.

Terapia Thai Yoga Massage și Terapia cu ventuze oferita de noi se adresează doar femeilor ( 14 – ’65 ani)

Se fac și programări la domiciliu. Cost transport pentru fiecare ședința 50 Ron.

 

La studio programarile se fac

Luni, joi, sambata, duminica între 08.00 – 12.00

Marti și miercuri între 11.00- 17.30

Vineri  între 08.00- 21.00

Impreuna putem stabili masajul și în alte zile și ore.

 

REZERVA-TI LOCUL ACUM SI PRINDE OFERTA 

 

Telefon și Whatsapp: +40 722 456 564

Email: cursuriyoga@gmail.com

Te așteptăm cu bucurie sa beneficiezi din plin de efectele terapiei cu ventuze.

Posted by qyogaflow in Articole
Ce este terapia (masajul) cu ventuze?

Ce este terapia (masajul) cu ventuze?

Ai observat că tot mai multe vedete apar la evenimente cu mici semne rotunde pe spate? Acestea provin de la terapia cu ventuze. Dar ce este aceasta terapie?

Cuppingul sau masajul cu ventuze este un tip de terapie alternativă care implică plasarea unor cupe/ventuze din sticla, bambus sau silicon pe piele pentru a crea aspirație. Se crede că această aspirație îmbunătățește fluxul de energie în organism și facilitează vindecarea. Poate ajuta la stimularea funcției imunitare, la creșterea fluxului sanguin și la reducerea durerii.

Unul dintre cele mai vechi texte medicale care menționează terapia cu ventuze este papirusul lui Eber (1550 î.Hr.) din Egiptul Antic, însă ventuza este o parte a multor sisteme antice de vindecare, inclusiv chineză, coreeană, și tibetană. Medicul grec Hipocrate, numit adesea „părintele” medicinei, chiar a compilat descrieri ale tehnicilor cu ventuze. Pe vremuri, inclusiv la noi în România se practica aceasta terapie. Trebuia sa existe cel putin o mamaica în sat care știa sa aplice ventuzele pentru a elimina răcelile și durerile.

Care sunt beneficiile terapiei cu ventuze?

 • Ventuzele ajuta la creșterea circulației sângelui în zona în care sunt plasate cupele. Acest lucru poate ameliora tensiunea musculară, ceea ce poate îmbunătăți fluxul sanguin general și poate promova repararea celulelor. De asemenea, poate ajuta la formarea de noi țesuturi conjunctive și la crearea de noi vase de sânge în țesut.
 • Susținătorii cred că aspirația  ajută la facilitarea fluxului de „qi” în organism. Qi este un cuvânt chinezesc care înseamnă forță vitală.
 • Ventuzele ajută la echilibrarea yin și yang, sau negativ și pozitiv, în interiorul corpului. Se crede că restabilirea echilibrului între aceste două extreme ajută la rezistența organismului la agenții patogeni, precum și la capacitatea acestuia de a crește fluxul sanguin și de a reduce durerea.
 • Ventuzele pot elimina acidul uric, un deșeu natural din digestia anumitor alimente. Acumularea de acid uric poate duce la niveluri ridicate de aciditate în sânge și urină.
 • Ventuzele pot avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra sistemului limfatic, care este parțial responsabil pentru eliminarea deșeurilor din organism. Când fluxul limfei este întrerupt, aceasta poate provoca acumularea de lichid și poate împiedica organismul să elimine în mod corespunzător toxinele. Masajul de drenaj limfatic este o soluție la această problemă. În mod similar, terapia cu ventuze poate ajuta la creșterea fluxului limfei și la prevenirea acumulării de lichid.

Oferta  lunii – terapia cu ventuze – Vezi oferta aici!

Ce afecțiuni se pot trata cu ajutorul ventuzelor?

 • Terapia cu ventuze a fost folosită pentru a trata o mare varietate de afecțiuni. Poate fi deosebit de eficienta în ameliorarea condițiilor care creează dureri musculare, articulare și răceli dar este foarte eficienta în ceea ce privește circulația sângelui, eliminarea toxinelor și echilibrarea energiei.
 • Deoarece ventuzele pot fi aplicate și la punctele majore de presopunctură, terapia este eficientă și în tratarea problemelor digestive și a altor afecțiuni tratate în mod obișnuit cu presopunctură.

Terapia cu ventuze poate ajuta și în următoarele afecțiuni:

 • dureri de spate inferioare, mijloc, cervicala
 • dureri de gât și umeri
 • dureri de cap si migrene
 • dureri de genunchi
 • paralizie facială
 • tuse și astm
 • spondiloza cervicala
 • sindromul de tunel carpian
 • diabetul zaharat
 • artrita reumatoida
 • constipatie
 • raceli, viroze
 • dureri musculare, articulare

Care sunt diferitele tipuri de ventuze?

Cuppingul a fost probabil efectuat pentru prima dată folosind coarne de animale. Mai târziu, s-au făcut căni din bambus și apoi din ceramică. Aspirația a fost creată în primul rând prin utilizarea căldurii. Cupele/ventuzele au fost inițial încălzite cu foc și apoi aplicate pe piele. Pe măsură ce s-au răcit, cupele au atras pielea înăuntru. Cuparea modernă este adesea efectuată folosind pahare de sticlă în formă de clopot. Ele pot fi, de asemenea, fabricate din plastic sau silicon.

Tipuri de terapii cu ventuze și timp de lucru

 • Ventuzele uscate/tradiționale folosesc o metodă de aspirare între 10 și 15 minute + anamneza și constatare înainte și după.
 • Ventuzele umede/prin sângere pot implica atât aspirație, cât și sângerare medicinală controlată – durata 10 minute
 • Ventuzele mișcătoare implică deplasarea ventuzelor în jurul corpului după aplicarea uleiului pentru a masa zona dorită. În funcție de tipul de serviciu pe care îl primiți, sesiunea dvs. poate dura de la 10 minute la o oră sau mai mult.
 • Ventuze cu ridicare rapida implică aspirarea rapidă, repetată și eliberarea de ventuze pe o zonă a corpului. Acesta este, de obicei, un proces de 5 până la 10 minute.

Terapia cu ventuze poate implica, de asemenea, utilizarea: acelor de acupunctura; moxibustie sau arderea frunzelor de mugwor; magneti; terapie cu laser; stimulare electrică; apă; ierburi

 • În cadrul cabinetului nostru, terapia cu ventuze se realizează prin aplicarea tuturor tipurilor de ventuze, mai putin cele umede cu sângerare. Nu folosim ace de acupunctura, maxibustie, laser, stimulare electrică. Folosim metodele clasice, tradiționale, menționate mai sus astfel încât aceasta terapie sa fie una complet în siguranță si nedureroasă. În cabinetul nostru, terapia cu ventuze și masajul se realizează doar pentru femei.

Oferta  lunii – terapia cu ventuze – Vezi oferta aici!

La ce ar trebui să va așteptați în timpul unui tratament cu ventuze?

La programare, terapeutul va va oferi câteva detalii legate de contraindicațiile acestei terapii și va stabili programarea în funcție de nevoile dumneavoastră.
La cabinet, terapeutul vă va întreba ce simptome aveți, ce va doare cât și alte întrebări legate de istoricul medical.
Terapeutul va stabili ce fel de ventuze sa aplice pe piele, mișcătoare, cu ridicare rapida, prin caldura, cu ajutorul pistolului.
Veți simți o senzație de aspirație și presiune pe măsură ce cupele sunt aspirate. În cazul în care simțiți disconfort, se poate reduce imediat presiunea ventuzelor.
În funcție de tipul de cupe, practicantul vă poate lăsa să vă odihniți 5-15 minute înainte să scoată cupele.
În cadrul ședinței, se pot aplica doar ventuze sau terapia se poate combina cu alte terapii și masaj pentru un efect mai intens.
Pielea dvs. poate deveni roșie și poate prezenta vânătăi ușoare după ședință.

Unde pot fi așezate ventuzele?

În general, spatele este cea mai obișnuită zonă de utilizare a cupelor. Unele ventuze cosmetice pot fi plasate și pe față.

Ventuzele sunt cel mai adesea aplicate pe:

 • spate
 • umeri/ brate
 • abdomen
 • fese/ sold
 • picioare

Cum funcționează partea de aspirație?

Ventuza este adesea încălzită cu foc folosind spirt și o lumânare. Sursa de foc este îndepărtată, iar ventuza încălzită este plasată cu partea deschisă direct pe piele. Când ventuza încălzită este plasată pe piele, aerul din interiorul ei se răcește și creează un vid care atrage pielea și mușchii în ventuza. Pielea dumneavoastră se poate înroși pe măsură ce vasele de sânge răspund la schimbarea presiunii. Unii terapeuți moderni de cupping au trecut la utilizarea pompelor de cauciuc pentru a crea aspirație, comparativ cu metodele de căldură mai tradiționale. La noi în cabinet va punem la dispoziție ambele metode.

Oferta  lunii – terapia cu ventuze – Vezi oferta aici!

 1. Aplicare ventuze tradițional prin caldura sau prin aspirație cu pompa – 30 minute, din care ventuzele rămân 10-15 min pe corp în zona afectată.

2.  Aplicare ventuze tradițional prin caldura sau prin aspirație cu pompa + masaj clasic sau thailandez. La cerere se pot folosi și ventuze rapide sau mișcătoare. 60 min

3. Aplicare ventuze tradițional prin caldura sau prin aspirație cu pompa + masaj clasic sau thailandez. La cerere se pot folosi și ventuze rapide sau mișcătoare. 100 min

Este terapia cu ventuze dureroasa?
Nu. Nu este dureroasa. Veți simți ușoară stare de disconfort pe măsură ce pielea este absorbită în ventuza însă nu veți simți o durere mare. În cazul în care presiunea ventuzelor este prea mare, imediat se poate regla suctiunea sau se pot elibera ventuzele.

Cât timp va dura până vor dispărea semnele de la ventuze?

Orice decolorare sau semne de la ventuze dispar de obicei în 7 zile de la sesiune.

Efecte secundare
Nu există multe efecte secundare asociate cu aceasta terapie. Reacțiile adverse pe care le puteți experimenta de obicei apar în timpul tratamentului sau imediat după, cum ar fi:

 • semne circulare unde au fost ventuzele aplicate
 • decolorare
 • este posibil să vă simțiți amețit în timpul tratamentului.
 • după tratament, pielea din jurul marginii cupei poate deveni iritată și marcată într-un model circular.

Contraindicatii
Terapia cu ventuze nu este recomandată tuturor.

Nu utilizați ventuzele dacă utilizați medicamente pentru subțierea sângelui. De asemenea, evitați ventuzele dacă aveți:

 • o arsură solară
 • o rana
 •  ulcer cutanat
 • ati suferit o traumă recentă
 • aveti o tulburare de organ intern
 • pielea este subțiată
 • tensiune crescută
 • tromboflebita, varice – nu se aplica în zona

Aplicarea ventuzelor nu ar trebui să se facă pe:

 • inflamație sau leziuni ale pielii
 • orificiile corpului
 • ochi
 • noduli limfatici
 • varice

Dacă aveți o problema de sănătate și urmăriți un plan de tratament este recomandat sa anunțați medicul care va supraveghează înainte sa participați la o sesiune de ventuze. Terapia cu ventuze este un tratament care poate dura între 3-15 sesiuni si care poate ajuta la ameliorarea simptomelor afecțiunilor de sănătate temporare și cronice. Înainte de a începe orice terapie alternativă, spuneți medicului dumneavoastră că intenționați să o includeți în planul dumneavoastră de tratament.

Pe scurt – Ce este terapia cu ventuze?

Terapia cu ventuze este o tehnică străveche care implică aspirarea pielii cu ventuze din sticlă, plastic sau silicon. Poate ajuta la stimularea funcției imunitare, la creșterea fluxului sanguin și la reducerea durerii.

Oferta  lunii – terapia cu ventuze – Vezi oferta aici!

Sursa materialului ce include și studii – Click aici

Posted by qyogaflow in Articole
6 beneficii ale masajului thailandez susținute de știință

6 beneficii ale masajului thailandez susținute de știință

Masajul thailandez, originar din India, există de peste 2.500 de ani.  Considerat inițial ca o artă de vindecare, masajul tradițional thailandez include influențe atât din medicina ayurvedică, cât și din medicina tradițională chineză.

Spre deosebire de masajele clasice de tip occidental, aceasta nu implică asezarea pe un pat de masaj în timp ce un terapeut de masaj aplică ulei pe corp și frământă mușchii și punctele de presiune.

În schimb, clientul sta întins complet îmbrăcat pe o saltea specială de masaj, așezată pe pământ, în timp ce terapeutul folosește tehnici de întindere, tragere și balansare pentru a elibera tensiunile, a aduce relaxarea și a îmbunătăți flexibilitatea și circulația.

Denumit uneori yoga asistată, masajul thailandez se concentrează pe îmbunătățirea fluxului de energie în corpul tău.

În acest articol, vom arunca o privire mai atentă asupra beneficiilor susținute de știință ale masajului tradițional thailandez și la ce să te aștepți dacă optezi pentru acest tip de masaj.

Programeaza-te acum pentru o sedinta de 75 minute Thai Yoga Masaj sau alege un abonament  de 5 sau 10 sedinte.

Vezi aici OFERTA lunii – Thai Yoga Masaj

Care sunt beneficiile masajului tradițional thailandez?

Masajul thailandez poate aduce beneficii sănătății în numeroase moduri, dintre care multe sunt susținute de studii științifice.

Mai jos, explorăm șase beneficii cheie care sunt susținute de cercetare.

1. Calmeaza durerile de cap

Dacă ai migrene sau dureri de cap puternice, masajul tradițional thailandez te poate ajuta să iei atenuezi simptomele.

În câteva studii care au implicat pacienți cu dureri de cap cronice, cercetătorii au descoperit că masajul thailandez a redus intensitatea durerilor de cap și a migrenelor. 

Dacă ești interesat să încerci remedii non-farmaceutice pentru ameliorarea durerilor de cap, merită menționat faptul că cercetătorii au ajuns la concluzia că beneficiile masajului thailandez se pot observa rapid de la primele sedinte si pana la 15 saptamani. 

2. Reduce durerile de spate

Masajul thailandez poate fi un mijloc eficient, nefarmaceutic, de reducere a durerilor de spate.

In Thailanda s-au studiat efectele masajului thailandez asupra unui grup de 120 de persoane cu dureri de spate.  Jumătate din grupul de testare a fost tratat cu masaj thailandez, iar restul cu alte tehnici conservatoare de management, care au inclus mobilizarea articulațiilor (o tehnică care implică aplicarea presiunii), pachete fierbinți și întindere manuală în zonele dureroase.

Ambele grupuri au fost tratate de două ori pe săptămână timp de 4 săptămâni, iar ambele grupuri au avut o ameliorare semnificativă a durerii.

Alte studii au descoperit că masajul thailandez reduce durerile de spate asociate cu punctele declanșatoare – grupuri musculare strânse și dureroase – în partea superioară a spatelui.

3. Ameliorează rigiditatea și durerea articulațiilor

Masajul thailandez iti poate îmbunătăți funcția articulațiilor dacă ai durere și rigiditate atunci când te miști.

Într-un studiu, cercetătorii au folosit un program de masaj thailandez combinat cu exerciții  pentru a studia efectele asupra persoanelor cu artrită la genunchi.  Cercetătorii au descoperit că participanții la studiu au simțit mai puțină durere și au mers mai ușor după programul de 8 săptămâni.

Într-un alt studiu implicând 60 de pacienți cu osteoartrita genunchiului, cercetătorii au descoperit că 3 săptămâni de masaj thailandez au oferit aceeași ameliorare a durerii ca 3 săptămâni de ibuprofen.

Programeaza-te acum pentru o sedinta de 75 minute Thai Yoga Masaj sau alege un abonament  de 5 sau 10 sedinte.

Vezi aici OFERTA lunii – Thai Yoga Masaj

4. Mărește flexibilitatea și capacitatea de mișcare

Dacă capacitatea de mișcare și nivelul de flexibilitate iti afectează performanța atletică sau iti îngreunează deplasarea, atunci masajul thailandez te poate ajuta să te miști mai ușor.

Treizeci și patru de jucători de fotbal au făcut parte dintr-un experiment pentru a testa efectele masajului thailandez asupra performanței atletice.  După ce au primit masaj thailandez de trei ori într-o perioadă de 10 zile, jucătorii de fotbal au arătat o îmbunătățire semnificativă a capacității lor de a face exerciții de intindere. 

Cercetătorii emit ipoteza că creșterea flexibilității se poate datora faptului că masajul thailandez are capacitatea de a îmbunătăți fluxul sanguin și aportul de oxigen la mușchi.  Acest lucru, la rândul său, poate ajuta la reducerea durerii și la scăderea aderențelor musculare.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că tratamentele de masaj thailandez au îmbunătățit viteza și agilitatea jucătorilor pe teren.

5. Ameliorează anxietatea

Unul dintre cele mai atrăgătoare aspecte ale terapiei prin masaj este sentimentul de calm și relaxare pe care îl poate aduce.

Deși masajul thailandez este mai energic decât alte forme de terapie prin masaj, s-a dovedit că scade anxietatea și crește senzația sistemică de calm.

Studiile au constatat că persoanele care primesc masaj thailandez scad în ceea ce privește măsurile de stres psihologic după tratament.

Scanările creierului persoanelor care au primit tratamente de masaj thailandez au arătat mai multă relaxare și anxietate mult mai mică decât persoanele care au urmat tratamente de kinetoterapie pentru aceleași afecțiuni.

6. Reînvie energia

Masajul thailandez încorporează mișcări ale întregului corp, dintre care multe sunt asemănătoare yoga.  Din acest motiv, mulți oameni spun că ies de la ședințele de masaj thailandez simțindu-se nu doar relaxați, ci și întineriți.

Într-un studiu, cercetătorii au comparat efectele masajului thailandez și al masajului suedez asupra oamenilor care erau obosiți.

Ei au intervievat participanții după masajele lor și au descoperit că cei care au făcut masaj thailandez s-au simțit revigorați mental și energizați fizic.

Ce tehnici sunt folosite in masajul thailandez?

Într-un masaj tradițional thailandez, terapeutul își folosește mâinile, degetele mari, coatele, antebrațele și uneori chiar picioarele pentru a reduce tensiunea din mușchii pacientului.

Masajul thailandez se bazează pe ideea că energia se mișcă prin corpul nostru de-a lungul unor linii previzibile sau căi cunoscute sub numele de sens.

Pentru a crește fluxul de energie de-a lungul sensului, terapeutul iti va muta corpul în poziții asemănătoare posturilor din yoga și te va trage și iti va balansa corpului în diferite moduri specifice acestei terapii.

Combinația de întindere, mișcare și presiune este ceea ce distinge masajul thailandez de alte tipuri de masaj.

Masajul thailandez poate fi o opțiune bună pentru tine dacă dorești un tip de masaj mai activ, în care sa te miști și sa participi în loc să te culci pe tot parcursul masajului.

La ce să te aștepți

În timpul masajului thailandez, poți purta propriile haine largi sau terapeutul iti poate oferi sa te schimbi în articole de îmbrăcăminte specifice- un top de bumbac larg și pantaloni cu șnur.  În acest fel vei sta îmbrăcat pe toată durata masajului.

De obicei, te vei întinde pe un covoraș sau pe o saltea de masaj pe podea, nu pe o masă de masaj.  Odată ajuns pe saltea, terapeutul îți va mișca încet corpul prin mai multe întinderi, folosind greutatea și presiunea corpului său pentru a te ajuta sa beneficiezi de efectele acestui tip de terapie.

Spre deosebire de masajul suedez, nu se foloseste ulei și mușchii tăi nu sunt frământați.  În schimb, terapeutul își va folosi mâinile, degetele mari, coatele și genunchii pentru a întinde, trage și a-ți legăna diferite părți ale corpului.  S-ar putea chiar să stea pe tine pentru a te întinde în anumite poziții.

Unele tipuri de întinderi pot implica trecerea prin mișcări asemănătoare yoga cu terapeutul ținându-te sau trăgându-te pentru a menține o poziție. Dacă mușchii sunt rigizi sau încordați, este posibil să simți un anumit disconfort.

Presiunea și nivelul intinderilor se va efectua după preferința clientului, terapeutul aplicând astfel o forță potrivită nivelului de confortabilitate al pacientului sau. 

Ce trebuie sa ai în vedere / Contraindicații și siguranță

Deoarece masajul thailandez are efecte profunde asupra sistemului circulator este recomandat sa iti consulți medicul înainte de a programa un masaj, mai ales dacă știi ca ai următoarele probleme:

* boli de inimă sau boală coronariană

* tensiune arterială crescută

* afecțiuni ale coloanei vertebrale, inclusiv osteoporoză și boli neurologice

* Diabet

* interventie chirurgicala recenta

* răni deschise

* cancer

În plus, experții medicali recomandă să se evite masajul atunci când exista:

* tulburări de sângerare * tromboză venoasă profundă * arsuri* trombocitopenie

Masajul thailandez nu este recomandat femeilor însărcinate si nici în perioada menstruației. 

În concluzie

Masajul thailandez este o practică străveche cu multe beneficii care sunt susținute de știința modernă.  Poate reduce severitatea durerilor de cap, diminua durerile de spate și din articulații, iti poate crește flexibilitatea, calma anxietățile și iti poate energiza mintea și corpul.

 Masajul thailandez lucrează întregul corp folosind o succesiune de mișcări de întindere și răsucire similare cu posturile din Yoga. Terapeutul își va folosi palmele și degetele pentru a aplica o presiune fermă asupra corpului tău, pentru ca tu sa poți elibera tensiunea din mușchi și sa iti îmbunătatesti fluxul sângelui și al energiei.  Vei purta haine largi și confortabile în timpul masajului.

 Masajul thailandez durează între 50-90 de minute. 

Programeaza-te acum pentru o sedinta de 75 minute Thai Yoga Masaj sau alege un abonament  de 5 sau 10 sedinte.

Vezi aici OFERTA lunii – Thai Yoga Masaj

Sursa articolului ce include si link-uri catre studiile stiintifice – Click aici 

Posted by qyogaflow in Articole
Annamaya Kosha – Corpul de mancare

Annamaya Kosha – Corpul de mancare

Annamaya kosha – corpul de mancare

In filosofia yoga se vorbeste despre cele 5 (Pancha) invelisuri (Kosha) iluzorii (maya)  care separa fiinta umana de sursa Divina.

De la cel mai subtil nivel si pana la cel mai dens aceste koshas ( straturi/ invelisuri) alcatuiesc fiinta. Primul strat se numeste Anandamaya kosha si este corpul de binecuvantare, cel mai apropiat de sursa Divina. Al doilea strat se numeste Vijnanamaya kosha si este corpul de intelepciune si discernamant spiritual.

Cel de-al treilea strat este Manomaya kosha si reprezinta totalitatea gandurilor si a emotiilor. Al doilea strat se numeste Pranamaya kosha si este corpul de energie. Ultimul strat, Annamaya kosha se refera la corpul fizic, material care este invelisul cu cea mai condensata forma de energie si singurul strat pe care noi il putem vedea si atinge.

Prin traducere, Annamaya Kosha inseamna corpul de mancare. Cu alte cuvinte, mancarea pe care o mancam devine insusi corpul nostru.

Daca mancarea este procesata si plina de chimicale atunci corpul se intoxica, mintea devine agitata, energia se blocheaza si lumina Divina patrunde tot mai greu.

Cu cat mentinem o alimentatie cat mai curata, cu atat organismul se va curata de toxine si in felul acesta gandurile vor avea o predispozitie pozitiva.

De-a lungul vietii ne schimbam casa, garderoba, job ul, insa corpul nostru este alaturi de noi pe tot parcursul vietii noastre.

Daca reusim sa vedem corpul ca pe un vehicul prin care scanteia Divina se manifesta, atunci il vom ajuta sa fie sanatos, oferindu-i hrana constienta, somn si miscare zilnica.

Se spune ca o data la 7 ani corpul isi reinoieste celulele, asadar te invit sa incepi acum procesul de reintinerire, fermitate si elasticitate, cu o lista noua de cumparaturi.

Gasesti mai jos alimentele pe care ti le recomand sa le ai in casa, cat si alimentele pe care sa le eviti.

Lista de cumparaturi:

 1. Fructe de toate felurile ( mere, afine, rodie, prune, smochine, struguri negri, capsuni,
 2. Legume de toate felurile gatite la abur ( ciuperci, sfecla, cartofi dulci, conopida, dovleac, ceapa, usturoi, morcovi, telina, pastarnac, bame)
 3. Alimente bogate in grasimi, consumate cu moderatie ( nuci, masline, migdale, avocado, ulei cocos)
 4. Legume verzi ( brocoli, spanac, kale, varza, salata, microplante, patrunjel)
 5. Cereale integrale ( orez, quinoa, amarant, ovaz, hrisca)
 6. Leguminoase ( fasole, naut, soia, mazare, linte)
 7. Seminte de canepa, chia, in, susan
 8. Bea apa, ceaiuri, aromate cu ghimbir, scortisoara.
 9. Lapte vegetal soya, ovaz, migdale, cocos
 10. Altele: spirulina, turmeric, sare himalaya, drojdie inactiva)

De evitat pe cat posibil

 1. Produsele de origine animala
 2. Zaharul, glutenul, sucurile
 3. Alimentele ambalate a caror eticheta incepe cu zahar sau contin prea multe ingrediente.

Lista poate continua… dar ma opresc aici.

Sper sa iti fie cu folos!

Pana data viitoare, ai grija de corpul tau si spor la cumparaturi 😀

Posted by qyogaflow in Articole
Ce este Pratipaksha bhavana? Cultivarea gândirii pozitive

Ce este Pratipaksha bhavana? Cultivarea gândirii pozitive

||.33 vitarka – badhane pratipaksa-bhavanam | Yoga Sutras

Gandurile nesanatoase pot fi neutralizate prin cultivarea gandurilor sanatoase. 

Pratipaksha bhavana este o practică yoghină descrisa în Yoga Sutra în care yoghinii isi întrerup modurile negative de gândire prin disciplina „cultivării opusului”. Din sanscrită, pratipaksha înseamnă „opus” și bhavana înseamnă „cultivare”.

Potrivit Sutrelor, gândurile negative sunt descrise ca orice lucru împotriva yamas-urilor sau niyamas-urilor ( valorile etice si morale). Yoghinii pot practica pratipaksha bhavana pentru a schimba activ gândurile intruzive sau distructive.

Asta inseamna ca atunci cand gândurile cuiva sunt negative, violente și / sau neplăcute, el / ea poate începe imediat să creeze gânduri pozitive, non-violente și pline de bunătate si compasiune. 

Această practică poate fi încorporată în viata noastra de zi cu zi dar si in timpul practicii de meditație sau yoga asana atunci când gândurile intruzive și negative încearcă să ne distragă atenția. 

Prin Pratipaksa Bhavana devii constient de influenta gandurilor tale negative si modul in care acestea te afecteaza. Prin constientizare poti schimba cadrul si modul in care interactionezi cu tine si ceilalti. In acest fel incepi sa actionezi intr-un mod benefic si favorabil tie indiferent daca situatia aparenta pare una nefericita. 

Iata cateva sugestii care te vor ajuta sa elimini gandurile negative:

1 : aplica principiile Yama ( fii bun si plin de compasiune, cauta si spune adevarul, conserva-ti energia, nu fura, fii generos nu lacom)

2: aplica principiile Niyama ( fii multumit fericit cu ce ai/ tine corpul curat si mintea pura/ fii disciplinat/ studiaza carti spirituale/ urmeaza calea iubirii si a luminii. 

3: petrece cel putin 5 minute dimineata si seara pentru a te reconecta prin rugaciune cu Sursa Divina. 

4: practica cu regularitate posturi yoga, pranayama, meditatie. 

5: lucreaza cu carnetelul și observa de-a lungul zilei gandurile negative ce iti traverseaza mintea.  Asculta pe fundal la birou afirmații pozitive (Louise Hay) și începi sa iei reformulezi gândurile sa capete un sens pozitiv. 

Asta te va ajuta sa adopți o gândire pozitivă, constructiva și sa vezi totul cu mai multa claritate,  detasat de impresiile, amintirile experiențelor tale trecute. 

Articol inspirat din: https://www.yogapedia.com/definition/6192/pratipaksha-bhavana

Posted by qyogaflow in Articole
Yoga Online

Yoga Online

Fiecare zi este unica si speciala iar eu ma bucur sa impartasesc cu tine, secretele practicii yoga.

In fiecare marți si miercuri, te invit la clasele de yoga online sa punem chi-ul (energia) in miscare.

✔ Facem posturi yoga pentru susținerea sănătății corpului si cresterea sistemului imunitar. Sesiunile cuprind si tehnici de respiratie, meditație si relaxare ce aduc claritate, inspiratie si o mai bună putere de concentrare.

👉 Elibereaza tensiunile si adu un aport proaspăt de vitalitate din confortul propriei locuinte!

In fiecare saptamana vei primi un nou link de acces.

▶️ Marți: 18.00 Yoga Online începători ( sesiune cu posturi mai blânde susținute de explicații referitoare la beneficii si aliniament. Include 15 minute intro povești si filosofie.

▶️ Miercuri: 18.00 Yoga Online intermediari (sesiuni mai active cu stiluri diferite de yoga. Plus de inspiratie.

🎯 Recomandări tehnice

1. Tine telefonul/ laptopul pe o suprafață stabilă fără ca dispozitivul de pe care urmărești sesiunea, sa se miste.

2. Dupa ce incepem sesiunea online, inchide video si microfonul din partea de jos a ecranului.

3. Nu tine alte aparate, tv, radio pornite deoarece se crează microfonie.
4. Ultima masa consistenta, ar trebui sa fie cu 2 ore inainte de practica. Ulterior poti manca.

Te astept cu bucurie,
Hai sa socializam pe facebook @qyogaflow

Simona Chiriacescu
Antrenor de bunăstare

📩 email: qyogaflow@gmail.com
📲 whatsapp: 0722456564
💻 web: www.qyogaflow.com

Posted by qyogaflow in Articole
Atelier Meditatie

Atelier Meditatie

Ai auzit ca meditatia te ajuta sa te regasesti si sa te simti bine si impacata cu tine dar nu iti imaginezi cum ai putea sa iti linistesti gandurile cand tu esti o persoana atat de agitata?…. cel putin pe interior. La fel ca orice alta practica noua la inceput, meditatia necesita rabdare si concentrare pentru a te bucura usor usor de progrese.

SIMPLUS SI EFICIENT!
Oricine gandeste poate beneficia de efectele meditatiei.
Nu doar calugarii 🙂

Meditatia este o practica foarte personala. De aceea nu toate tehnicile ti se vor potrivi INSA odata ce ai gasit practica potrivita tie si ai inceput sa o perfectionezi, vei observa si beneficiile. Astfel te vei simti norocoasa sa observi faptul ca esti mult mai constienta si mai prezenta, ceea ce automat iti va reduce nivelul de stres si te va face sa fii mai echilibrata.

Acest atelier are o abordare holistica dar se potriveste perfect si acelor persoane mai rationale (mentale), motiv pentru care unul dintre subiectele principale este relatia dintre minte – trup – spirit.

Vino la acest atelier si invata cum sa folosesti meditatia ca o unealta pentru a avea pace interioara, relatii armonioase, corp sanatos si o viata fericita.

INSCRIE-TE AICI:http://qyogaflow.com/contact/ cu mesajul (Atelier Meditatie)

CE SE INTAMPLA DACA INCEPI SA MEDITEZI ?
✔ iti sporesti nivelul de vitalitate, sanatate si capacitatea de concentrare si creativitate;
✔ scazi nivelul de oboseala, anxietate, stres si depresie;
✔ îmbunatatesti memoria, empatia şi compasiunea;
✔ cultivi stabilitate emoţională şi sentimente pozitive;

CE INVETI SI PRACTICI MAI EXACT?
✔ Inveti sa faci din mintea ta un prieten valoros;
✔ Descoperi ce este meditatia si cum sa meditezi;
✔ Stii ce fel de meditatii sa faci acasa;
✔ Practicam impreuna 3 tipuri diferite de meditatie;

UNDE SI CAT COSTA ?
Atelierul de meditatie are loc duminica, 23 februarie 2020, orele 11.00-15.00 la Centrul Soma din str. Alexandru Magatti, nr 9.

☑ Early Bird Acces 1 persoana, pentru inscrierile achitate pana pe 10 februarie 2020 ( 119 Ron)
☑ Acces 2 persoane (199 Ron)
☑ Acces 1 persoana, pentru inscrierile intre 14 – 23 februarie 2020 (149 Ron)
☑ Abonament Yoga 12 sau reparticipare Atelier (75 Ron)
Locurile sunt limitate si se achita in avans. Dupa inregistrare veti primi detaliile de plata pe e-mail.

DAR? MAI PRIMESTI BONUS SI ….
🎁 CUPON CADOU 25 ron – poti sa il folosesti pana pe 23 martie 2020 la cursurile si programele Q Yoga Flow.

🎁 GHID online – 7 ZILE DE MEDITATIE
Ai oricand si la indemana suportul de curs al Atelierului
plus 7 tipuri de meditatii pe care sa le practici acasa in ritmul tau.

🎁 GHID online – 10 POSTURI YOGA
Primesti un ghid cu aliniamentul si beneficiile celor mai recunoscute posturi yoga pentru sanatatea sistemului digestiv, nervos si respirator.

🧘‍ Cercetatorii au demonstrat stiintific faptul ca 20 de minute de meditatie pe zi, pot schimba activitatea creierului si starea de spirit intr-un mod pozitiv.

COMPLETEAZA FORMULARUL DE INSCRIERE AICI:
http://qyogaflow.com/contact/ cu mesajul (Atelier Meditatie)

Te asteptam cu drag!

Pentru orice alte intrebari ne poti contacta la
: numarul 📞 0722.456.564 sau pe
: adresa de e-mail 📩 qyogaflow@gmail.com
: web: www.qyogaflow.com

Posted by qyogaflow in Articole
INDIA Yoga Retreat & Leisure

INDIA Yoga Retreat & Leisure

Descopera nordul Indiei cu noi!
INDIA YOGA RETREAT @ LEISURE
27 Oct/ 08 Nov 2020 Rishikesh / Capitala Yoga

🔔 Anul acesta, te invitam in Rishikesh, capitala yoga, intr-o calatorie de vis, care iti ofera prilejul sa te cunosti mai bine si sa te eliberezi de frici si prejudecati. Vei avea timp de explorat imprejurimile dar si timp de retragere si introspectie. Datorita programului bine structurat cu yoga in fiecare zi, corpul tau va fi plin de vitalitate. Calatoria va fi ghidata cu inspiratie si bucurie pentru ca tu sa te te simti confortabil si in siguranta alaturi de colegii tai din grup.

🔥 Verifica programul complet, excursiile incluse si oferta EarlyBird

_______________________

CE INCLUDE:
🏠 Cazare:11 zile, 6 nopti cazare hotel si 4 nopti cazare ashram.

🍲 Masa: 11 mese mic dejun, 4 mese pranz, 10 mese cina;

🧘‍♀ Activitati: Acces zilnic la clase de yoga si meditatie;
5 Excursii: (1) drumetie la cascada Patna, (2) rasarit in Kunjapuri, (3) meditatie in pestera, (4) vizita cu tuktuk- bazar Rishikesh, (5)Aarti show, (optional rafting sau safari);

🚐 Transport: Transferurile Dehradun Aeroport – Rishikesh Hotel-Ashram – Dehradun Aeroport; NU include biletul de avion!

💥 Verifica programul complet, excursiile incluse si oferta EarlyBird
Solicita brosura India Yoga Retreat prin e-mail la qyogaflow@gmail.com

REZERVA-TI LOCUL!
_________________________________

Prima parte – Yoga & Leisure
YOGA IN HIMALAYA – CAZARE / MASA

✔ Primele 6 zile vei fi cazata in Rishikesh intr-un hotel nou si cochet, situat aproape de faimosul pod Lakshman Jhula. Cazarea se face in camere duble cu AC, wifi, baie si balcon cu vedere la munte si Gange.

✔ Micul dejun si cina le vei servi in interiorul hotelului care dispune de un restaurant vegetarian delicios.

✔ Clasele de yoga au loc dimineata si/sau seara intr-o sala de yoga splendida cu vedere catre Holy Ganga River, ce ofera o priveliste de care iti vei aminti mereu cu dor.

PROGRAM SI ACTIVITATI
Ziua incepe la ora 7.30 cu clasa de yoga, dupa care luam micul dejun si apoi mergem sa exploram viata traditionala si profunzimea locurilor. La ora 18.30, avem evening yoga class, apoi luam cina si ne relaxam in locatie.

🚕 Vizita cu tuktuk-ul in bazar. Ne familiarizam cu locul, cultura, si oamenii, facand o vizita la bazarul din Rishikesh cu binecunoscutele masinute asiatice, numite Tuk Tuk .

🏞 Drumetie la cascada. Vom face o drumetie frumoasa de 1.5 km prin padurea Rajaji, catre cascada Patna.

🧘‍♀ Meditatie in pestera. Un loc deosebit de profund si nu atat de explorat de turisti. La 25 km de Rishikesh, vei avea ocazia sa meditezi in pestera Vasistha, unde a meditat Sage Vashistha.

🌄 Rasarit in Himalaya. O energie puternica de implinire si transformare te va cuprinde in excursia la Kunjapuri. Vei experimenta rasaritul deasupra muntilor Himalaya

🎆 Aarti Ganga. Aarti este ceremonia pe care nu trebuie sa o ratezi daca ajungi in Rishikesh. Intr-una din zile vei participa la acest spectacol, unde se canta si se ofera ofrande Raului Gange care este considerat Raul Sfant al Indiei. Este un ritual spiritual foarte puternic și înaltator.

_______________________________

A doua parte – Retreat
YOGA LA ASHRAM – CAZARE & MASA

✔ Ashramul este un mic orasel spiritual care urmeaza invataturile lui Swami Rama. Cazarea pentru cele 4 nopti/5 zile de retragere se face in casute cu 2 dormitoare simple si curate cu baie si chichineta la comun.

✔ Mancarea este vegetariana indiana traditionala. Include mic dejun, ceai, pranz si cina. La ashram se mananca asezati unul langa altul.

PROGRAM ASHRAM
🔔 La ashram, suna clopotelul la ora 4.15 iar la 5 ne intalnim pentru rugaciunea de dimineata, clasa de yoga, pranayama, meditatie, mic dejun, guest programs, pranayama, pranz, karma yoga, timp liber in ashram pt. reflectii si discutii, yoga, meditatie, cina si rugaciune.

🧘‍♀ Programul ashramului cuprinde tehnici de yoga traditionala, predate într-un mediu cald și prietenos, care ii ajuta pe participanti sa obtina o conștientizare profundă a esenței spirituale a vieții.

💥 Verifica programul complet, excursiile incluse si oferta EarlyBird
Solicita brosura India Yoga Retreat prin e-mail la qyogaflow@gmail.com

REZERVA-TI LOCUL!
_________________________________

CAT COSTA TABARA
⏳ Early bird (inscrieri pana in 20.03.2020: 1.249 Euro
👍 Yoga Retreat (inscrieri dupa 21.03.2020: 1.499 Euro
✔ Platile se fac in 3 rate egale: (1) pana pe 20.03.20; (2) pana pe 06.06.20 (3) pana pe 06.09.2020.

Sunt 12 locuri disponibile iar cei care vor sa isi rezerve locul sunt rugati sa efectueze un depozit de 200 euro.

📧 Solicita brosura India Yoga Retreat prin e-mail la qyogaflow@gmail.com

INDIA YOGA RETREAT & LEISURE
REZERVA-TI LOCUL!
Descopera nordul Indiei – Rishikesh – Capitala Yoga
MOB: 0722.456.564
MAIL: simona@qyogaflow.com
WEB: www.QYogaFlow.com

Posted by qyogaflow in Articole