Sari la conținut

6 beneficii ale masajului thailandez susținute de știință

  • de

Masajul thailandez, originar din India, există de peste 2.500 de ani.  Considerat inițial ca o artă de vindecare, masajul tradițional thailandez include influențe atât din medicina ayurvedică, cât și din medicina tradițională chineză.

Spre deosebire de masajele clasice de tip occidental, aceasta nu implică asezarea pe un pat de masaj în timp ce un terapeut de masaj aplică ulei pe corp și frământă mușchii și punctele de presiune.

În schimb, clientul sta întins complet îmbrăcat pe o saltea specială de masaj, așezată pe pământ, în timp ce terapeutul folosește tehnici de întindere, tragere și balansare pentru a elibera tensiunile, a aduce relaxarea și a îmbunătăți flexibilitatea și circulația.

Denumit uneori yoga asistată, masajul thailandez se concentrează pe îmbunătățirea fluxului de energie în corpul tău.

În acest articol, vom arunca o privire mai atentă asupra beneficiilor susținute de știință ale masajului tradițional thailandez și la ce să te aștepți dacă optezi pentru acest tip de masaj.

Programeaza-te acum pentru o sedinta de 75 minute Thai Yoga Masaj sau alege un abonament  de 5 sau 10 sedinte.

Vezi aici OFERTA lunii – Thai Yoga Masaj

Care sunt beneficiile masajului tradițional thailandez?

Masajul thailandez poate aduce beneficii sănătății în numeroase moduri, dintre care multe sunt susținute de studii științifice.

Mai jos, explorăm șase beneficii cheie care sunt susținute de cercetare.

1. Calmeaza durerile de cap

Dacă ai migrene sau dureri de cap puternice, masajul tradițional thailandez te poate ajuta să iei atenuezi simptomele.

În câteva studii care au implicat pacienți cu dureri de cap cronice, cercetătorii au descoperit că masajul thailandez a redus intensitatea durerilor de cap și a migrenelor. 

Dacă ești interesat să încerci remedii non-farmaceutice pentru ameliorarea durerilor de cap, merită menționat faptul că cercetătorii au ajuns la concluzia că beneficiile masajului thailandez se pot observa rapid de la primele sedinte si pana la 15 saptamani. 

2. Reduce durerile de spate

Masajul thailandez poate fi un mijloc eficient, nefarmaceutic, de reducere a durerilor de spate.

In Thailanda s-au studiat efectele masajului thailandez asupra unui grup de 120 de persoane cu dureri de spate.  Jumătate din grupul de testare a fost tratat cu masaj thailandez, iar restul cu alte tehnici conservatoare de management, care au inclus mobilizarea articulațiilor (o tehnică care implică aplicarea presiunii), pachete fierbinți și întindere manuală în zonele dureroase.

Ambele grupuri au fost tratate de două ori pe săptămână timp de 4 săptămâni, iar ambele grupuri au avut o ameliorare semnificativă a durerii.

Alte studii au descoperit că masajul thailandez reduce durerile de spate asociate cu punctele declanșatoare – grupuri musculare strânse și dureroase – în partea superioară a spatelui.

3. Ameliorează rigiditatea și durerea articulațiilor

Masajul thailandez iti poate îmbunătăți funcția articulațiilor dacă ai durere și rigiditate atunci când te miști.

Într-un studiu, cercetătorii au folosit un program de masaj thailandez combinat cu exerciții  pentru a studia efectele asupra persoanelor cu artrită la genunchi.  Cercetătorii au descoperit că participanții la studiu au simțit mai puțină durere și au mers mai ușor după programul de 8 săptămâni.

Într-un alt studiu implicând 60 de pacienți cu osteoartrita genunchiului, cercetătorii au descoperit că 3 săptămâni de masaj thailandez au oferit aceeași ameliorare a durerii ca 3 săptămâni de ibuprofen.

Programeaza-te acum pentru o sedinta de 75 minute Thai Yoga Masaj sau alege un abonament  de 5 sau 10 sedinte.

Vezi aici OFERTA lunii – Thai Yoga Masaj

4. Mărește flexibilitatea și capacitatea de mișcare

Dacă capacitatea de mișcare și nivelul de flexibilitate iti afectează performanța atletică sau iti îngreunează deplasarea, atunci masajul thailandez te poate ajuta să te miști mai ușor.

Treizeci și patru de jucători de fotbal au făcut parte dintr-un experiment pentru a testa efectele masajului thailandez asupra performanței atletice.  După ce au primit masaj thailandez de trei ori într-o perioadă de 10 zile, jucătorii de fotbal au arătat o îmbunătățire semnificativă a capacității lor de a face exerciții de intindere. 

Cercetătorii emit ipoteza că creșterea flexibilității se poate datora faptului că masajul thailandez are capacitatea de a îmbunătăți fluxul sanguin și aportul de oxigen la mușchi.  Acest lucru, la rândul său, poate ajuta la reducerea durerii și la scăderea aderențelor musculare.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că tratamentele de masaj thailandez au îmbunătățit viteza și agilitatea jucătorilor pe teren.

5. Ameliorează anxietatea

Unul dintre cele mai atrăgătoare aspecte ale terapiei prin masaj este sentimentul de calm și relaxare pe care îl poate aduce.

Deși masajul thailandez este mai energic decât alte forme de terapie prin masaj, s-a dovedit că scade anxietatea și crește senzația sistemică de calm.

Studiile au constatat că persoanele care primesc masaj thailandez scad în ceea ce privește măsurile de stres psihologic după tratament.

Scanările creierului persoanelor care au primit tratamente de masaj thailandez au arătat mai multă relaxare și anxietate mult mai mică decât persoanele care au urmat tratamente de kinetoterapie pentru aceleași afecțiuni.

6. Reînvie energia

Masajul thailandez încorporează mișcări ale întregului corp, dintre care multe sunt asemănătoare yoga.  Din acest motiv, mulți oameni spun că ies de la ședințele de masaj thailandez simțindu-se nu doar relaxați, ci și întineriți.

Într-un studiu, cercetătorii au comparat efectele masajului thailandez și al masajului suedez asupra oamenilor care erau obosiți.

Ei au intervievat participanții după masajele lor și au descoperit că cei care au făcut masaj thailandez s-au simțit revigorați mental și energizați fizic.

Ce tehnici sunt folosite in masajul thailandez?

Într-un masaj tradițional thailandez, terapeutul își folosește mâinile, degetele mari, coatele, antebrațele și uneori chiar picioarele pentru a reduce tensiunea din mușchii pacientului.

Masajul thailandez se bazează pe ideea că energia se mișcă prin corpul nostru de-a lungul unor linii previzibile sau căi cunoscute sub numele de sens.

Pentru a crește fluxul de energie de-a lungul sensului, terapeutul iti va muta corpul în poziții asemănătoare posturilor din yoga și te va trage și iti va balansa corpului în diferite moduri specifice acestei terapii.

Combinația de întindere, mișcare și presiune este ceea ce distinge masajul thailandez de alte tipuri de masaj.

Masajul thailandez poate fi o opțiune bună pentru tine dacă dorești un tip de masaj mai activ, în care sa te miști și sa participi în loc să te culci pe tot parcursul masajului.

La ce să te aștepți

În timpul masajului thailandez, poți purta propriile haine largi sau terapeutul iti poate oferi sa te schimbi în articole de îmbrăcăminte specifice- un top de bumbac larg și pantaloni cu șnur.  În acest fel vei sta îmbrăcat pe toată durata masajului.

De obicei, te vei întinde pe un covoraș sau pe o saltea de masaj pe podea, nu pe o masă de masaj.  Odată ajuns pe saltea, terapeutul îți va mișca încet corpul prin mai multe întinderi, folosind greutatea și presiunea corpului său pentru a te ajuta sa beneficiezi de efectele acestui tip de terapie.

Spre deosebire de masajul suedez, nu se foloseste ulei și mușchii tăi nu sunt frământați.  În schimb, terapeutul își va folosi mâinile, degetele mari, coatele și genunchii pentru a întinde, trage și a-ți legăna diferite părți ale corpului.  S-ar putea chiar să stea pe tine pentru a te întinde în anumite poziții.

Unele tipuri de întinderi pot implica trecerea prin mișcări asemănătoare yoga cu terapeutul ținându-te sau trăgându-te pentru a menține o poziție. Dacă mușchii sunt rigizi sau încordați, este posibil să simți un anumit disconfort.

Presiunea și nivelul intinderilor se va efectua după preferința clientului, terapeutul aplicând astfel o forță potrivită nivelului de confortabilitate al pacientului sau. 

Ce trebuie sa ai în vedere / Contraindicații și siguranță

Deoarece masajul thailandez are efecte profunde asupra sistemului circulator este recomandat sa iti consulți medicul înainte de a programa un masaj, mai ales dacă știi ca ai următoarele probleme:

* boli de inimă sau boală coronariană

* tensiune arterială crescută

* afecțiuni ale coloanei vertebrale, inclusiv osteoporoză și boli neurologice

* Diabet

* interventie chirurgicala recenta

* răni deschise

* cancer

În plus, experții medicali recomandă să se evite masajul atunci când exista:

* tulburări de sângerare * tromboză venoasă profundă * arsuri* trombocitopenie

Masajul thailandez nu este recomandat femeilor însărcinate si nici în perioada menstruației. 

În concluzie

Masajul thailandez este o practică străveche cu multe beneficii care sunt susținute de știința modernă.  Poate reduce severitatea durerilor de cap, diminua durerile de spate și din articulații, iti poate crește flexibilitatea, calma anxietățile și iti poate energiza mintea și corpul.

 Masajul thailandez lucrează întregul corp folosind o succesiune de mișcări de întindere și răsucire similare cu posturile din Yoga. Terapeutul își va folosi palmele și degetele pentru a aplica o presiune fermă asupra corpului tău, pentru ca tu sa poți elibera tensiunea din mușchi și sa iti îmbunătatesti fluxul sângelui și al energiei.  Vei purta haine largi și confortabile în timpul masajului.

 Masajul thailandez durează între 50-90 de minute. 

Programeaza-te acum pentru o sedinta de 75 minute Thai Yoga Masaj sau alege un abonament  de 5 sau 10 sedinte.

Vezi aici OFERTA lunii – Thai Yoga Masaj

Sursa articolului ce include si link-uri catre studiile stiintifice – Click aici