Sari la conținut

7 motive pentru care sa faci Karma Yoga!

Viata este  insiruire de actiuni! Atunci cand te hotarasti sa intreprinzi o actiune, o faci dintr-o cauza anume, ceea ce mai tarziu va genera si un efect. Karma Yoga este Yoga actiunii si se refera la a te implica cu bucurie in diverse actiuni fara sa ai vreo asteptare baneasca sau orice alt fel de recompensa. Karma yoga este actiunea de a-ti oferi serviciile in favoarea altora fara sa ai vreun  interes la schimb.

yoga, karma yoga, yoga actiunii, hatha yoga bucuresti

Cand am hotarat sa plec  ca si voluntar  prima oara in Asia, nici macar nu auzisem de Karma Yoga. Eram familiara cu notiunea de „karma-dharma” insa nu stiam mai exact ce inseamna Karma Yoga. In Asia am auzit de aceasta notiune, practicand Karma Yoga, prima oara la o ferma din Nordul Thailandei. Desi nu am primit nicio remuneratie palpabila pentru munca depusa vreau sa iti marturisesc ca am primit mult mai mult de atat. Asa s-a nascut acest articol in care vreau sa iti ofer 7 motive pentru care sa faci karma Yoga.

1. Este o ocazie binevenita de a imparti si a-i ajuta pe ceilalti.

2. Prin detasarea de fructele actiunii tale inveti sa iti abandonezi egoul.

3. Cel ce practica Karma Yoga isi purifica mintea si inima prin faptul ca isi ofera serviciile sale din bunatate fara a astepta vreo recompensa ulterioara.

4. Primesti o multumire sufleteasca mai mare decat orice alta recompensa

5. Dezvolti simtul compasiunii, smereniei si iubirii fata de ceilalt.

6. Inveti sa lucrezi din inima si cu vointa fara sa te mai gandesti la rezulate, fie ca ele sunt bune sau mai putin bune. Detasarea de actiunile tale va arde semintele karmice.

7. Fiind constient ca faci un lucru bun pentru ceilalti, te va ajuta sa dai tot ce-i mai bun din tine.

Nu conteaza tipul sau numarul activitatilor pe care le faci ci mai degraba modul si atitudinea  in care realizezi actiunile. Daca o faci din obligatie atunci aceea este karma. Daca te bucuri facandu-ti munca  cu un simt de libertate atunci aceea este Karma Yoga.

Atunci cand faci Karma yoga , motivele tale trebuie sa fie pure.

Swami Sivananda spune: „Omul in general, se gandeste sa obtina fructele inainte de orice tip de activitate.  Mintea este incorsetata incat nu poate sa se gandeasca la niciun fel de munca fara a obtine vreo recompensa sau remuneratie.  O persoana egoista nu poate sa faca niciun serviciu. Acesta va pune in balanta  tot timpul munca versus banii sau castigul obtinut. Altruismul este ceva necunoscut pentru el.”

In orice actiune te implici, fa-o cu toata inima. Da tot ce este mai bun din tine. Nu abandona din cauza fricii de efort sau a criticilor celor din jur. Nu munci fara chef, sau incet doar pentru ca nimeni nu te priveste sau pentru ca simti ca acest lucru nu este pentru tine.

Comporta-te si contribuie in viata altora asa cum ti-ar placea sa ti se intample tie. Practica smerenia in timpul actiunilor. Orice tip de actiune pe care o faci, incearca sa dai 100 % din tine, cu bucurie.

Sper ca acest articol sa iti fie folositor!

Spor la practica Karma Yoga!