Sari la conținut

Ce este reflexologia? Mai mult decât un simplu masaj la picioare!

  • de

Dacă te gândești să rezervi un tratament de reflexoterapie, este posibil să ai o mulțime de întrebări. Ce este mai exact reflexologia? Care sunt beneficiile? Este Reflexoterapia doar un alt cuvânt pentru un masaj al picioarelor?

Sunt multe de explorat, dar vom acoperi elementele de bază despre reflexoterapie în acest articol.

Ce este reflexologia?
În reflexologie, presiunea este aplicată asupra unor puncte reflexe specifice de pe picior. Aceste puncte corespund organelor și zonelor corpului. Se spune că tratamentul induce un răspuns de vindecare, chiar atenuând unele afecțiuni.

Reflexologia este unul dintre cele mai populare tipuri de masaj. Dincolo de efectele benefice ale tratamentului fizic Reflexoterapia ajuta și la echilibrarea energiei. Frământarea marginilor tălpii împreună cu manevre ușoare de efleuraj și presiuni în punctele de echilibrare energetica, alături de tragerea degetelor de la picioare, trasarea în jurul călcâiului și împingerea adânc în zonele reflexogene corespondente organelor sunt doar câteva dintre mișcările pe care le vei experimenta în timpul unui tratament.

Înțelegerea unei diagrame de reflexologie la picioare
Imaginea de mai sus este un exemplu de diagramă sau hartă pentru reflexoterapie. Arată ce parte a piciorului se conectează la fiecare organ sau zonă a corpului.

Un reflexolog va folosi o diagramă ca aceasta în timpul ședinței. Reflexologii lucrează uneori și asupra mâinilor sau urechilor pentru a declanșa relaxarea, dar reflexologia piciorului este cel mai frecvent tratament.

După cum poți vedea, există un loc pe hartă pentru fiecare organ sau sistem din corp. Un reflexolog poate trata anumite părți ale corpului dvs. țintind acea zonă a piciorului.

Cum diferă reflexologia de un masaj la picioare
Aceste două tratamente ar putea părea similare, dar există câteva diferențe cheie. Ambele pot fi benefice! Iată la ce te poți aștepta în timpul unui masaj la picioare față de un masaj de reflexoterapie.

Terapia prin masaj reprezintă manipularea țesuturilor pentru a relaxa mușchii, a elibera tensiunea și a îmbunătăți circulația. Acest lucru poate îmbunătăți sănătatea generală și bunăstarea.

Reflexologia, pe de altă parte, folosește un masaj țintit, cu puncte de presiune pentru a restabili fluxul de energie în întregul corp. Tratamentul se concentrează de obicei pe picioare, dar poate include și mâinile și urechile.

Care sunt beneficiile?
Reflexologia poate aborda orice, de la dureri de cap la probleme ale sinusurilor până la probleme de stomac. Dacă se simte sensibilitate sau sensibilitate atunci când o zonă este stimulată, de obicei indică slăbiciuni sau dezechilibre ale corpului în organul corespunzător.

Prin presiunea repetată și manipularea terminațiilor nervoase, reflexologia poate ajuta la curățarea canalelor de energie blocată. Se spune că acest lucru se realizează prin mișcarea fluxului de sânge, nutrienți și impulsuri nervoase. În cele din urmă, acest lucru îmbunătățește sănătatea generală și echilibrul.

Alte beneficii potențiale:
Curăță corpul de toxine
Întărește sistemul imunitar
Creste circulatia
Susține vindecarea
Echilibrează energia

Cât costă un masaj de reflexoterapie?
Similar oricărui tratament spa sau terapie prin masaj, prețul pentru 30 de minute este 149 Ron, 60 minute 199 Ron. Masajul de 90 de minute costa 249 Ron și este combinat cu elemente din masajul tradițional thailandez. Abonamente 5 șed x 90 minute 1199 Ron și 10 ședințe X 90 minute 2199 Ron.

Contraindicații și aspecte importante de reținut:
Consulta mai întâi un medic dacă ai probleme cu picioarele, o rănire sau o boală a vaselor de sânge asociate cu cheaguri sau vene varicoase, Tromboflebita.
Nu se face reflexoterapie dacă ești însărcinată.
Masajele realizate de terapeuta Simona Chiriacescu se adresează doar femeilor.

Așteaptă cel puțin o oră după masaj înainte de a mânca.
Înainte de masaj este bine sa te hidratezi. După tratament bea apă pentru a elimina toxinele și acumularea de acid lactic care apare în timpul masajului.

Unde se realizează masajul de reflexoterapie?
În sectorul 3, la 5 minute de metrou Piața Muncii la Centrul Holistic Soma din Strada Alexandru Magatti nr 9.

Cine este terapeutul?
Simona Chiriacescu, terapeut masaj somatic, reflexogen, thai yoga, Life Coach și profesor yoga RYT 500 Yoga Alliance

Cum sa fac o programare?
Contacteaza-ma pe telefon sau whats’up la numărul 0722456564 sau pe adresa de email Cursuriyoga@gmail.com

Surse de informarare articol:

What is Reflexology? It’s more than just a foot massage!