Sari la conținut

De ce este bine sa faci yoga?

Exista mii de carti despre acest subiect si despre modul in care yoga a ajutat atat de multe persoane sa fie sanatose, fericite si sa elibereze stresul, frica si anxietatea.

Yoga are multe ramuri, Jnana Yoga, Raja Yoga, Karma Yoga, Hatha Yoga, Mantra Yoga etc. Poti sa le incerci pe toate dar te rog sa nu te atasezi de tehnica. Cheia transformarii se afla in interiorul tau. Tehnica  iti ofera doar o perspectiva si un model prin care sa lucrezi ca sa iti atingi potentialul si obiectivele. Schimbarea se va intampla doar daca esti dispus sa te inscrii in acest maraton. Si daca te vei antrena o perioada suficienta de timp, viata iti va oferi noi oportunitati, noi perspective, prieteni, relatii armonioase, sanatate radianta, chiar si mai multi bani.

Din punctul meu de vedere yoga ofera umanitatii un cadou nestemat. Acest cadou a fost daruit din maestru in discipol pana in zilele noastre si ne ajuta sa ne traim viata fiind constienti de capacitatile deosebite pe care le avem pentru a ne mentine singuri si natural sanatatea fizica, mentala, emotionala si spirituala.

Radacinile creaza fructele

Oamenii sunt foarte atasati de povestea si amintirile lor iar dupa un timp raman agatati in imaginatia si emotiile lor. Definitia data de Maharishi Patanjali primul autor care a scris despre yoga este: Yoga citta vritti nirodha – in traducere ” Yoga este controlul undelor de gand “.

Asta inseamna caci prin practica yoga, dobandesti capacitatea sa selectezi informatiile si gandurile care patrund si ies din mintea ta.

Acest aspect este de o importanta majora in zilele noastre deoarece problema comuna a tuturor bolilor este stresul Iar stresul este cauzat de ignoranta, de nestiinta omului si de faptul ca 95 % din timp il petrece in mintea sa. Astfel se simte epuizat si traieste o viata inconjurata de temeri si griji, de comparatie si invinovatiri. 

Eu personal consider ca pentru a realiza o schimbare in lumea din exterior intai de toate este necesara o schimbare interioara. Ca vorba aceea “Nu poti sa vezi in altii ceea ce nu vezi in tine!” Gandurile si emotiile personale te fac sa te simti intr-un fel anume, sa iei actiuni specifice care bineinteles vor avea rezultate specifice. Asta inseamna ca radacina a ceea ce esti la nivel mental-emotional creaza fructele – rezultatele pe care le ai.

Este bine sa faci yoga pentru ca te ajuta sa iti linistesti mintea si sa devii constient de minunea care esti. Mai multe beneficii pentru sistemul mental-emotional poti obtine prin practica meditatiei, respiratiei si a asanelor.

: elibereaza stresul, frica, depresia, migrenele si problemele cu somnul.

: ajuta mintea sa se relaxeze si sa fie concentrata intr-o directie pozitiva

: creste puterea de concentrare, memoria, iubirea, stima de sine.

: te face sa fii o persoana mai buna si sa ai relatii armonioase

: te ajuta sa depasesti cu claritate, emotiile puternice.

Energie mare inseamna sanatate si rezultate mari

Pentru a avea rezultate mari si un corp sanatos este necesar sa ai energie. Daca te uiti la oamenii care se plang, csunt tristi, suparati si la cei bolnavi vei observa faptul ca au foarte putina energie. Pentru ca sunt prea ocupati sa gandeasca in loc sa faca ceva sa-si ridice nivelul de energie.

Intotdeauna poti gasi o metoda sa-ti cresti nivelul de energie. Posturile yoga si tehnicile de respiratie ofera atat de multe beneficii si te pot ajuta in acest sens.

: ajuta spatele sa fie flexibil si coloana sa fie sanatoasa;

: imbunatateste toate sistemele corpului (cardiovascular, imunitar, limfatic, urinar, digestive, endocrin, nervos, etc

: tine bolile si virusii departe.

: te face sa te simti bine in pielea ta.

Trateaza-ti corpul ca un templu pentru suflet. Asigura-te ca il mentii curat si sanatos.

Yoga este super minunata si a ajutat atat de multe persoane din toata lumea si de toate varstele sa previna si sa se recupereze dupa diferite probleme de sanatate.

Sunt convinsa ca va functiona de minune si pentru tine si te va ajuta sa-ti descoperi potentialul.

CITESTE AICI SI ARTICOLUL : 20 Beneficii Cheie pe care le ai când practici yoga