Sari la conținut

Extinde practica yoga dincolo de saltea

Perceptia oamenilor despre yoga este atat de diferita. Unele persone pot vedea in yoga doar o forma de antrenament fizic, altele pot practica yoga in scop terapeutic iar altii se axeaza pe latura spirituala a yogai. Toate aspectele sunt bune si consider ca la un moment dat practicantul va cauta sa se cunoasca la un nivel mai profund si sa isi stabilizeze practica. Modul in care am integrat eu yoga in viata mea este mai degraba ca un stil de viata decat un tip anume de yoga.

Nu ai cum sa practici yoga doar cand esti pe salteluta de yoga……si asta este cu adevarat provocator pentru oameni sa accepte si sa integreze. Cunoasterea pe care o dobandesti atunci cand iti observi respiratia in timp ce mintea este linistita, te transforma intr-un erou iluminat ☺ Acea stare, acea liniste si cunoastere ia-o si impartaseste-o lumii. Ofera cat de mult poti recunostinta, iertare, smerenie, iubire si fericire. Si deschide-te sa primesti inapoi. Adu oamenii impreuna si dezvolta-ti o atitudine interioara de bunastare prin tot ceea ce esti, spui si faci.

Sunt oameni care imi spun ca nu au facut yoga de o saptamana.

Si ii intreb: ce anume vrei sa spui prin faptul ca nu ai facut yoga?

Si ei imi spun…. Stii am avut niste zile mai aglomerate si nu am avut timp sa imi fac exercitiile.

Si ii intreb: ei bine in aceste zile ai mintit sau ai invidiat pe cineva?

Unii spun: nu nu, imi pretuiesc relatiile cu oamenii.

Apoi continui: ei bine atunci ai dezonorat pe cineva sau te-ai suparat pe cineva?

Iar ei raspund: Nu, am invatat sa apreciez oamenii asa cum sunt ei.

Asta inseamna ca ai integrat principiile din yoga si ca ti-ai extins practica dincolo de saltea. In acest spatiu devii ca un generator de pace si bunastare.

Practica yoga la saltea ajuta la obtinerea si mentinerea unui corp sanatos, ajuta mintea sa fie mai calma si mai clara dar scopul este sa extinzi aceasta stare in fiecare clipa din viata ta. Pentru ca daca practici yoga doar pentru a avea un corp superb dar prima persoana care te calca pe picior te face sa te simti furios si nerespectat, inseamna ca practici posturi nu yoga.

Daca citesti acesta postare si esti practicant yoga, te invit sa arunci o privire in viata ta si sa vezi cum sunt relatiile tale, sanatatea si starea ta de spirit in general. Observa cum te simti cand te gandesti la asta.

Daca inca mai intampini provocari, te rog insistent sa revizuiesti si sa aplici in toate domeniile posibile din viata ta, fundatia practicii yoga prin asumarea principiilor etice si morale Yama & Niyama. Asta iti va face viata mult mai usoara si te va face sa te bucuri cu adevarat de toate experientele care au fost, sunt si vor fi.

Daca esti la inceput de drum in yoga, te invitam sa te abonezi la newsletterul qyogaflow unde beneficiezi de informatii valoroase si reduceri la cursuri. In rubrica Clasele noastre vei gasi si orarul cursurilor.

Iti garantam ca vei primi doar informatii de calitate si evenimente de top din domeniu care te vor sustine cu intelepciune sa-ti atingi obiectivele.

Te asteptam cu drag in comunitatea oamenilor de bine.