Sari la conținut

Ingrijirea tenului in 4 pasi – Concurs Produse Cosmetice Vegetale –

Draga cititorule,

Astazi ma bucur sa fiu aproape de tine cu informatii despre ingrijirea zilnica a tenului. Alaturi de mine este Mihaela Simona Isac, de profesie inginer chimist si fondatoarea Brand-ului Mnoela, care ne va oferi informatii pretioase despre “Cei 4 pasi ai ingrijirii tenului”

Astazi vom aborda primul pas ” CURATAREA”, urmand ca o data la aproximativ o saptamana sa continuam si cu celilalti 3 pasi: TONIFIERE, HIDRATARE, PROTECTIE.

Acest articol este insotit si de un CONCURS – asadar CITESTE  cu atentie informatiile de mai jos si legat de acest subiect adreseaza-i o intrebare specialistului  Mihaela Isac pe adresa de e-mail (qyogaflow@gmail.com) iar cea mai buna intrebare va fi PREMIATA cu cate un produs NATURAL  de la Mnoela. Sunt 4 PASI, deci avem 4 PREMII de oferit.

INSCRIE-TE  si tu in concurs si castiga unul din cele 4 produse cosmetice naturale MNOELA.

ten, concurs, produse cosmetice, bio, produse naturale, ten

 

Totodata, ma bucur sa te anunt faptul ca incepand de astazi, daca esti abonat la newsletter-ul www.QYogaFlow.com vei beneficia de o REDUCERE de 10 % la toate produsele naturale Mnoela. Tot ce trebuie sa faci este ca in formularul de contact, atunci cand plasezi o comanda pe site- lui www.mnoela.ro , sa mentionezi si codul ” QYogaFlow10″.

Intra aici si comanda-ti cele mai bune produse naturale pentru ingrijirea tenului, parului si corpului.

Mihaela, este o persoana extrem de pasionata de domeniul cosmeticelor, avand peste 4 ani experienta in acest domeniu si o multime de clienti fericiti. Iata ce ne va impartasi Mihaela astazi:

* De ce curăţăm tenul?

* Categorii de produse folosite pentru curăţarea tenului

* De câte ori pe zi trebuie să ne curăţăm tenul?

* De ce produsele de curăţare trebuie să aibă un pH 5,5?

Curăţarea temeinică dar blândă a tenului, zi de zi, şi o bună hidratare şi hrănire a tenului, precum şi protecţia solară a acestuia, indiferent de anotimp, vor ajuta la menţinerea pielii sănătoase şi tinere cât mai mult timp. Produsele cosmetice de calitate, destinate îngrijirii tenului, alese în funcţie de tipul de piele precum şi a problemelor specifice acesteia, pot proteja pielea feţei de influenţele externe dăunătoare, cum ar fi soarele, temperaturile prea ridicate sau prea scăzute, poluarea aerului. Produsele cosmetice pot de asemenea calma pielea iritată, refac buna funcţionare a pielii şi previn apariţia şi dezvoltarea unor boli de piele.

Pasul 1: Curăţarea

concurs, ten, produse cosmetice naturale, curatarea tenului, spuma de fata, cosmetice bio, mnoela,

De ce curăţăm tenul?

Curăţarea tenului, a gâtului şi decolteului este primul pas în rutina de îngrijire a tenului, cel mai simplu, dar şi pasul esenţial, fiind cel mai eficient truc antiîmbătrânire şi aşa ar trebui să începem şi să încheiem fiecare zi.

* îndepărtează murdăria, transpiraţia, sebumul, reziduurile metabolice ale pielii şi machiajul

* pregăteşte pielea pentru etapa de hidratare, hrănire, reparare. Ingredientele active valoroase din tonice, creme, seruri sunt absorbite în mod eficient atunci când sunt aplicate pe o piele proaspăt curăţată. În plus, o piele curată îşi indeplineşte mai bine funcţiile.

* curăţarea îndepărtează într-o anumită măsură celulele moarte (a nu se confunda cu exfolierea), previne blocarea porilor (cauzată de acumularea în exces de sebum, impurităţi şi celule moarte) şi pregăteşte tenul pentru aplicarea produselor cosmetice.

Curăţarea este în mod deosebit importantă pentru pielea predispusă la acnee, deoarece ajuta pielea să-şi menţină echilibru natural sănătos şi sprijină procesul de regenerare naturală.

INSCRIE-TE  si tu in concurs si castiga unul din cele 4 produse cosmetice naturale MNOELA.

ten(1) ingrijirea pielii, mnoela, produse cosmetice naturale, bio, curatare, ten, concurs

Există mai multe categorii de produse folosite pentru curăţarea tenului:

1. Produse demachiante. Acestea se îndepărtează de pe ten cu dischete demachiante. Ele nu sunt solubile în apă şi este necesar, după folosirea lor, să curăţaţi apoi tenul cu un produs solubil în apă (cum este Spuma pentru curăţare şi demachiare de la MNOELA). Aceste produse demachiante este recomandat să le folosiţi în cazul în care aţi avut machiaj pe faţă. Singurul rol al demachiantelor este de a îndepărta machiajul şi este un pas anterior folosirii produsului de curăţare a tenului. Indiferent de tipul lui, demachiantul NU curăţă tenul şi lasă o peliculă pe suprafaţa tenului, chiar dacă este limpezit cu apă! Îndepărtarea demachiantului se realizează cu o dischetă apoi se clăteşte bine faţa cu apă călduţă. Evitaţi utilizarea apei prea calde, sau prea reci, mai ales pentru tenul sensibil, deoarece temperaturile extreme pot cauza iritaţii. Altminteri, dacă nu folosiţi machiaj, pentru curăţarea tenului, este suficientă folosirea unui produs solubil în apă.

Există mai multe tipuri de demachiante:

A) Lapte demachiat – are textura unei creme foarte fluide. Poate fi folosit de toate tipurile de ten, însă este recomandat în special tenului predispus la uscare.

B) Loţiune demachiantă – are o textură apoasă. Poate fi folosită de toate tipurile de ten, însă este în special potrivită pentru tenul gras, nefiind uleioasă.

C) Ulei demachiant – poate fi un produs cosmetic special formulat sau chiar un simplu ulei vegetal, ce se foloseşte ca şi demachiant. Uleiul vegetal (cum ar fi cele de jojoba, struguri) poate fi folosit cu rol demachiant atât pentru ten cât şi pentru zona ochilor. Se aplică pe o dischetă sau direct pe ten, apoi se întinde pe întreaga suprafaţă, cu mişcări circulare fine. Se clăteşte cu apă, iar apoi tenul va fi curăţat cu produsul de curăţare solubil în apă.

2. Produse de curăţare solubile în apă (numite şi cleansers). Sunt ideale pentru curăţarea zilnică a tenului. Acestea se limpezesc complet de pe ten, fără a lăsa reziduuri pe suprafaţa pielii. Ele îndepărtează ultimele urme de machiaj sau de demachiant folosit anterior, murdăria, excesul de sebum, respectiv reziduurile metabolice secretate pe parcursul zilei/nopţii, precum şi anumite ingrediente din produsele cosmetice aplicate anterior care nu au fost asimilate în totalitate în piele (în special ingredientele care formează peliculă pe suprafaţa pielii, numite film forming). Produsul de curăţare trebuie să fie blând, neiritant, pentru a nu afecta bariera naturală de protecţie a pielii (filmul hidrolipidic al pielii). Dar în acelaşi timp trebuie să fie eficient pentru a îndepărta de pe ten excesul de sebum, sudoarea şi impurităţile acumulate pe ten, mai ales în timpul zilei. Un astfel de produs este Spuma pentru curăţare şi demachiare de la MNOELA. Aceasta se poate folosi chiar şi ca demachiant, mai ales în cazul în care nu aveţi un machiaj rezistent la apă.

* Mod de utilizare: umeziţi palmele, aplicaţi o cantitate mică de produs, spumaţi uşor în palmă, apoi spălaţi tenul cu mişcări circulare blânde. Clătiţi tenul cu multă apă călduţă (nu folosiţi apă prea caldă sau prea rece deoarece poate produce iritaţii). Pentru a usca tenul, tamponaţi-l uşor cu un prosop curat.

* Cantitatea de spumă produsă de un produs de curăţare nu are legătură cu puterea lui de curăţare – este greşit perceput faptul că produsele care spumează abundent, curăţă mai bine.

INSCRIE-TE  si tu in concurs si castiga unul din cele 4 produse cosmetice naturale MNOELA.

3. Săpunurile solide sau lichide – usucă excesiv şi deteriorează tenul, şi, în general, pielea de pe întreg corpul. NU recomandăm curăţarea tenului (sau a corpului) cu săpun, în mod special cu săpunurile solide. Capacitatea de apărare a pielii se diminuează odată cu înaintarea în vârstă şi cu spălarea cu săpun (absolut orice fel de săpun modifică pH-ul pielii spre alcalin, mediu în care stafilococii prezenţi în mod natural pe piele, devin paraziţi). În momentul în care i se modifică pH-ul, pielea nu mai beneficiază de protecţia naturală şi îşi accelerează secreţia de substanţe hidrolipidice (sudoare şi sebum) pentru a-şi regla protecţia. Pielea îşi reface mantaua acidă în circa 2 ore prin secreţia hormonală. Chiar dacă unele săpunuri sunt cremoase şi creează senzaţia că nu usucă pielea, trebuie reţinut faptul că pielea are un pH uşor acid, în jur de 5,5, în timp ce săpunurile sunt alcaline, au un pH peste 8-9. Curăţarea tenului cu săpun, chiar şi cu unul considerat blând, nu este nici pe departe atât de benefică pe cât se recomandă, nici măcar pentru tenul gras/acneic.​ Săpunurile distrug filmul hidrolipidic al pielii şi pot cauza uscarea excesivă, iritaţia şi înroşirea pielii. Prin urmare, cu riscul de a ne repeta, este de preferat a NU se utiliza săpun pentru curăţarea tenului. Există mai multe tipuri de săpunuri, în funcţie de procesul de fabricare sau de ingredientele pe care le conţin:

* Săpunul clasic – afectează grav filmul hidrolipidic a pielii, cauzând uscarea excesivă, iritarea şi înroşirea tenului.

* Săpun „superfatted” – cu un conţinut ridicat de grăsime sau ulei vegetal şi este obţinut printr-un proces numit saponificare incompletă. Este mai puţin iritant decât săpunul clasic

* Săpun transparent – este de fapt un sîpun clasic la care s-a adăugat glicerină sau alte ingrediente pentru a modifica procesul de saponificare. Este uşor mai blând decât săpunul clasic.

* Săpun Syndent (sau „săpun fară săpun” sau săpun „dermatologic”) – este realizant din surfactanţi sintetiţi sau surfactanţi proveniţi din uleiuri vegetale şi grăsimi, procesaţi altfel decât prin saponificare.

* Săpunuri naturale – din păcate acestea sunt tot săpunuri, obţinute prin saponificarea uleiurilor vegetale.

*Sfat: în cazul în care doriţi totuşi să folosiţi un săpun, verificaţi pH-ul săpunului vostru cu hârtie de verificare a pH-ului. Degradarea filmului hidrolipidic şi apariţia iritaţiilor este treptată, se petrece în timp, chiar dacă acum nu este vizibilă.

De câte ori pe zi trebuie să ne curăţăm tenul?

Curăţarea tenului se face obligatoriu de două ori pe zi:

* Dimineaţa – peste noapte, pielea se regenerează şi produce sebum şi diverse reziduuri metabolice. Curăţarea se realizează pentru îndepărtarea excesului de sebum, respectiv reziduurile metabolice secretate pe parcursul nopţii, precum şi îndepărtarea anumitor ingrediente din produsele cosmetice aplicate anterior care nu au fost asimilate în totalitate în piele în timpul nopţii.

* Seara – pentru a îndepărta machiajul, a excesul de sebum, sudoarea şi impurităţile acumulate pe ten în timpul zilei

De ce produsele de curăţare trebuie să aibă un pH 5,5?

Produsele ideale de curăţare, au un pH între 5 şi 6, deoarece un pH mai mare (cum este cazul săpunurilor) degradează filmul hidrolipidic (bariera naturală de protecţie a pielii) ceea ce duce la deshidratarea, iritarea, înroşirea pielii, şi chiar la apariţia pustulelor deoarece săpunul modifică pH tenului spre domeniul bazic, mediu în care stafilococii prezenţi în mod natural pe piele, devin paraziţi.

Acest articol este insotit si de un CONCURS – asadar CITESTE  cu atentie informatiile de mai jos si legat de acest subiect adreseaza-i o intrebare specialistui Mihaela Isac pe adresa de e-mail (qyogaflow@gmail.com) iar cea mai buna intrebare va fi PREMIATA cu cate un produs NATURAL  de la Mnoela. Sunt 4 PASI, deci avem 4 PREMII de oferit.

INSCRIE-TE  si tu in concurs si castiga unul din cele 4 produse cosmetice naturale MNOELA.

*În următorul articol vom afla despre Pasul 2: Tonifierea tenului