Sari la conținut

Meditatia inimii

Aseaza-te confortabil intr-o postura de sezut cu spatele drept. Fa cateva serii de respiratie abdominala pentru a deveni constient de momentul prezent si regleaza-ti apoi respiratia, inspirand si expirand normal. Corpul tau devine din ce in ce mai relaxat. Roteste usor umeri spre spate si indreapta-ti atentia catre zona capului.

heart-669549

„Constiinta ta este situata, de obicei, in centrul din cap si de aici poti privi in jos, in corpul tau, exact ca si cum ai fi in punctul cel mai de sus al manastirii noastre, adica in varful muntelui si de acolo, sus, din acea camaruta care este chiar in punctul cel mai de sus al manastirii, incepi sa cobori pe scarile in spirala.

Asadar camera din varf este capul tau, iar tu – constiinta ta – coboara, folosind scarile in spirala si se opreste chiar in fata inimii. Adica a inimii tale fizice.

Acolo vezi o usa. Deschizi acea usa si intri inauntrul inimii tale, unde vei vedea un univers real.

Universul Inimii! Lumea Inimii! E posibil sa vezi stele sau piramide sau incaperi sau paduri si cascade, e posibil sa vezi orice.”

Ramai in aceasta stare de contemplare interioara atat cat simti. Fii doar un observator al gandurilor tale, nu le judeca, nu intra in conversatie cu ele. Atunci cand gandul iti zboara in alta parte, constientizeaza si focuseaza-te pe respiratia ta. Simte fiecare inspiratie si fiecare expiratie iar atunci cand mintea devine pura, coboara-ti constiinta si deschide usa inimii tale. Revino usor, simtindu-ti respiratia si degetele de la picioare si maini. Mentine aceasta stare de liniste si bucurie interioara pe tot parcursul zilei

Namaste!

Articole despre meditatie: Despre taina meditatiei

Sursa: Acum, aici, este tot ce avem. 21 de meditatii stravechi pentru a te trezi la adevarata ta identitate. Autor: Daniel Mitel  Editura : For You