Meditatie – Fantana Vietii

A venit weekend-ul și este așa cald și frumos afară. Vreme numai bună pentru o meditatie  în aer liber sau chiar și acasă.

Meditatia care o vom face se numeste Fântâna Vieții

 Alege un loc în care să nu fii deranjat pentru următoarele 10-20 minute.

Dacă realizezi această meditație afară, lasă sunetele naturii și în special apa să te cuprindă. Dacă faci această meditație acasă, poți să asculți melodia de aici.

 Așează-te într-o postură stabilă și confortabilă de meditație cu picioarele încrucișate și spatele drept la verticală. Te poți sprijini de un perete sau poți să faci meditația chiar și pe scaun.

 Începe meditația conștientizând respirația și făcând 3 serii x 30 repetări respirație diafragmatică, pentru a-ți liniști mintea și a-ți fi mai ușor să intri în starea de concentrare.

Pentru această tehnică de concentrare vom folosi vizualizarea.

 Imaginează-ți o piscină adâncă din centrul pământului care este sursa vitalității depline și a energiei.

 Inspiră și simte această energie lichidă cum urcă diin pământ și te întrepătrunde prin baza coloanei vertebrale, prin tălpi, picioare, cuprinzându-ți tot corpul și în special coloana vertebrală.

 Vizualizează această energie lichidă cum urcă până ajunge în creștetul capului și de acolo cum se ridică ca o fântână, extinzându-se cu mult deasupra corpului tău.

 Pe măsură ce expiri, simte această energie ca o cascadă care curge plină de energie înapoi în piscina din adâncul pământului.

 Pe fiecare inspir simte-te complet revigorat, energizat, încărcat cu vitalitate, iar pe fiecare expir simte-te purificat, eliberat de toxine și impurități.

Repeta această vizualizare cu energia apei de câte ori simți tu potrivit. Când dorești să ieși din starea de meditație, oferă-i naturii și în special apei și pământului câteva momente de recunoștință. 🧘‍♀🧘‍♂

Weekend plăcut!
Simona și echipa Q Yoga Flow

Avatar utilizator

Posted by qyogaflow