Ne place sau nu, suntem cocreatorii propriei vieti. Totul a inceput la un moment dat cu o forma gand, o energie care ne-a sustinut sa aducem in plan fizic ceea ce am gandit. De la insusi masina pe care o conducem pana la hainele pe care le purtam si calatoriile in care mergem, toate au pornit de la un gand. La fel este si cu sanatatea, relatiile si finantele. Auzisem de nenumate ori despre legea atractiei si modul in care frecventa si vibratia gandului, atrage dupa sine efecte similare, insa necunoscand suficiente lucruri despre modul in care functioneaza creierul, informatiile erau putin vagi. De curand, m-am apucat sa citesc cartea, sau mai bine zis, manualul lui Joe Dispenza despre ” Antrenamentul creierului” si totul a devenit mult mai simplu.
( Insusi definitia Yoga, data de Sage Patanjali, autorul cartii Yoga Sutras spune ” Yogash citta vrtti nirodha” – Yoga este controlul modificarilor undelor mentale. Cu alte cuvinte, disciplineaza-ti mintea si vei castiga maiestria)
Imi doresc pe cat posibil sa impartasesc cu tine, cateva dintre teoriile si datele stiintifice legate de modul in care functioneaza creierul si modul in care noi oamenii reactionam la efectele gandurilor noastre.
Iata un pasaj din cartea lui Joe ” Antreneaza-ti creierul”
” VA INVIT ACUM SA VA GANDITI LA CEVA, ORICE…..
Indiferent ce ati simtit la acest gand – furie, tristete, inspiratie, bucurie sau chiar dorinta sexuala, in organismul dumnavoastre s-a petrecut o schimbare.
V-ati schimbat singur.
Toate gandurile, fie ele de tipul “Pot” , “Nu pot” , “Nu sunt destul de bun” sau ” Te iubesc” au efecte masurabile asemanatoare. Nu uitati ca, asa cum stati acum si cititi aceste randuri, fara sa ridicati un singur deget, organismul va trece printr-o serie intreaga de transformari dinamice.
Stiati ca, din cauza ultimului gand care v-a trecut prin cap, pancreasul si glandele suprarenale s-au apucat deodata sa secrete cativa hormoni noi?
Ca intr-o furtuna de tunete si fulgere iscata din senin, diferite zone ale creierului tocmai vi s-au alimentat cu un curent electric, eliberand o gramada de substante neurochimice, mult prea numeroase ca sa le putem numi aici.
Splina si timusul au trimis au trimis un e-mail general catre sistemul imunitar, anuntandu-l ca este momentul sa faca anumite schimbari. Au inceput sa se reverse fel si fel de sucuri gastrice. Ficatul a inceput sa prelucrezez enzime care nici nu erau acolo acum cateva clipe.
Pulsul vi s-a schimbat, plamanii si-au modificat dinamica, iar circulatia sangelui catre capilarele extremitatilor e si ea alta.
Si toate acestea, doar pentru ca v-ati gandit la ceva.
Iata ce puternic sunteti.
In ce masura suntem noi responsabili de activitatea creierului, in calitate de director executiv al organismului?
E socant sa ne dam seama cat de ample sunt si ce influente au efectele unor ganduri, constiente sau nu.
E posibil oare, spre exemplu, ca niste ganduri aparent inconstiente care ne trec in mod repetat prin minte in fiecare zi sa creeze o cascada de reactii chimice, raspunzatoare nu numai de ceea ce simtim, dar si de modul in care ne simtim?
Putem accepta faptul ca tocmai efectele pe termen lung ale modului nostru obisnuit de a gandi si de a reactiona ar putea fi cauza unei stari de dezechilibru a organismului sau a ceea ce numim in mod curent boala? E posibil oare ca, in fiecare clipa, sa ne deprindem corpul sa nu fie sanatos? Sau, doar gandind, suntem atat de frecvent insasi cauza deturnarii de la normal a proceselor chimice din propriul corp, incat sistemul sau de autoreglare ajunge pana la urma sa redefineaza aceste stari nefiresti, acceptandu-le ca normale, obisnuite?
E un proces subtil si poate ca nu i-am acordat foarte multa atentie pana acum. ”
Putem oare disciplina mintea?
Stiu ca acest material ti-a atras atentia si te-a facut sa fii macar un pic mai constient de gandurile tale de zi cu zi.
Revin in curand cu noutati.
Pana atunci, iti recomand sa practici meditatia.
Cum? Stai relaxat, cu spatele drept si picioarele incrucisate. Concentreaza-ti toata atentia pe fiecare inspir si fiecare expir.
Cat? 5 minute. Da! E suficient! Atat timp cat o faci zilnic.
Pe curand!
PS! Ma bucur sa raspund la mailuri si comentariile tale!