Vrei sa ai ochi mai sanatosi? Iata 3 tipuri de exercitii pentru curatarea si intarirea muschilor ochilor

Ochii sunt precum o punte intre mintea logica si contemplarea spirituala. Afectiunile ochilor pot fi generate de statul prea mult cu ochii in calculator dar si de  tiparele mentale si comportamentele care blocheaza capacitatea de a vedea ce ti se arata. S-a estimat ca prin intermediul ochilor primim 90 % din informatii- mai mult decat prin orice alt organ de simt. De aici rezulta ca o mare parte din memoria noastra si din procesele de gandire sunt codate cu informatie vizuala.

Pentru ca ochii si simtul vazului sunt elemente  importante  pentru sanatate, am hotarat sa fac acest material cu 3 tipuri de exercitii. Primul reprezinta un antrenament fizic- ocular pentru mintea logica, al doilea lucreaza la nivel de subconstient iar ultimul este mai profund si contemplator.

Alege-l pe cel care ti se potriveste sau aplica-le pe toate trei!

Exercitii pentru intarirea muschilor ochilor

Poti face acest exerciu dimineata, cand te trezesti sau ori de cate ori esti la birou si iti simti ochii obositi. Totodata atat pentru coloana, creier si ochi este recomandat ca o data la 20 de minute sa iei o pauza si sa te ridici de pe scaun.  Cu trecerea timpului, vederea devine mai slaba iar aceste exercitii te vor ajuta sa iti imbunatatesti simtul vazului  si sa iti imputernicesti ochii.

ochi, exercitii ochi, cataracta, miopie, glaucom,  ochelari

Stai pe scaun cu spatele drept si inchide si deschide ochii constient de cateva ori.

Cu ochii deschisi priveste in sus  apoi in jos.  ( 2 sec x 4 repetari). Inchide ochii si relaxeaza muschii ochilor pentru cateva momente.

Continua exercitiu si cu ochii deschisi priveste in partea dreapta, apoi in stanga. ( 2 sec x 4 repetari) Inchide ochii si relaxeaza muschii ochilor pentru cateva momente.

Continua exercitiul  cu ochii deschisi si priveste catre coltul drept  de sus al ochilor, apoi coboara privirea pe diagonala catre coltul stang de jos al ochilor. ( 2 sec x 4 repetari) Apoi schimba diagonala, de la stanga sus la dreapta jos. Inchide ochii si relaxeaza muschii ochilor pentru cateva momente.  Pregateste-te sa rotesti ochii.

Cu ochii deschisi, priveste in sus, apoi dreapta, jos, stanga si sus. ( 2 sec x 4 repetari) Apoi schimba sensul, sus, stanga, jos, dreapta, sus.

Inchide ochii si relaxeaxa muschii  6 secunde. Apoi priveste catre varful nasului pentru cateva clipe.  Inchide ochii si relaxeaza.

Freaca palmele pana ce creezi putina caldura si adu-le aproape de ochi. Lasa caldura din palme sa relaxeze complet ochii. Poti pune totodata si o intentie, atunci cand stai cu palmele aproape de ochi sau poti folosi una dintre afirmatiile de mai jos.

ochi, exercitii ochi, cataracta, miopie, glaucom,  ochelari

 Al doilea exercitiu pe care vreau sa ti-l propun este :„ Tratarea afectiunilor cu ajutorul afirmatiilor pozitive”.  Si aici am scos cateva afirmatii pe care” Louise Hay”autoarea bestseller-ului „ Poti sa-ti vindeci viata”  le recomanda oamenilor care se confrunta cu probleme de ochi.

Afirmatii pentru ochi: „ Privesc (vad) prin ochii iubirii si fericirii. „

Autoarea spune: Miopia este asociata cu teama de viitor si cu neincrederea in ceea ce te astepta. Daca iti faci tot timpul griji legate de viitor, reaminteste-ti sa ramai centrat in momentul prezent, cu ajutorul afirmatiei: „ Am incredere in procesul vietii. Sunt in siguranta aici si acum. Vad limpede acest lucru.”

Autoarea spune : „Cataracta este o boala care incetoseaza lentila ochilor si este asociata cu neincrederea in viata si cu perceperea viitorului intr-o lumina intunecata si sumbra.  Afirmatii recomandate :” Viata este eterna si plina de bucurie.  Privesc tot timpul inainte. Sunt in siguranta. Viata ma iubeste.”

Louise Hay spune: „ Glaucomul este  o boala a nervului optic si este asociat cu perceptia distorsionata asupra vietii datorata unei rani sufletesti de lunga durata. Elibereaza-te de aceasta rana si incepe procesul de vindecare prin repetarea afrmatiei: „ Vad viata prin ochii iubirii si ai gingasiei. Privesc prin ochii compasiunii si ai intelegerii.”

A treia tehnica excelenta pentru curatarea si intarirea muschilor ochilor este Mediatia la lumanare.  Aceasta meditatie este extrem de benefica si pentru a-ti imbunatati concentrarea si a-ti  gasi echilibrul.

meditatie la lumanare, ochi, exercitii ochi, cataracta, miopie, glaucom,  ochelari
Meditatia cu Lumanare se realizeaza cu ochii deschisi, incercand sa nu clipesti ci doar sa urmaresti flacara sacra, detasandu-te de gandurile tale de zi cu zi si contopindu-te cu linistea din interior. In actul meditatiei cand devii una cu flacara sau cu sursa focusului tau, atingi o stare de constiinta profunda, de regenerare, de calm si contemplare interioara. Atentia este pe respiratie si pe regenerarea ochilor.

Daca tu  folosesti si alte tehnici care dau rezultate, te rugam sa le impartasesti si cu noi, astfel incat din ce in ce mai multa lume sa aibe acces la tehnici de recuperare eficiente si gratuite.

Spor la practica!

Documentatie: Cartea Totul este bine. Vindeca-ti corpul cu ajutorul medicinei, afirmatiilor si intuitiei.  Autor : Louise L. Hay si fr. Mona Lisa Schulz

 

Avatar utilizator

Posted by qyogaflow