De ce ? O intrebare existentiala a vietii

Iti aduci aminte cand erai mic ca una dintre intrebarile tale preferate era ” De ce ? ”

Parca te si aud spunand ” Da, de ce? 🙂 ”

Pe vremea aceea, noi puneam intrebarea si un adult raspundea. Integram acel raspuns, ca pe viitor sa-i intelegem logica. Doar ca de-alungul timpului, intrebarile au devenit mai profunde iar logica (mintea) si-a gasit un nou partener (inima).  In incercarea noastra de a mentine echilibrul dintre ceea ce mintea ne spune sa facem si ceea ce inima ne spune ca simte, ne-am indepartat de la acesta intrebare ” De ce ?” , deoarece presupune lucrul cu noi insine, fara a primi vreun raspuns din exterior.

meditation short

Sunt momente in viata fiecaruia, cand reflectarea asupra intrebarilor existentiale ale vietii, pot schimba radical perceptia asupra vietii. Si este minunat, cand te deschizi si vrei sa te intelegi pe tine insuti.

Probabil ca ai fost si tu in diferite situatii cand ai acceptat sa faci anumite lucruri care poate nu-ti faceau placere ( o facultate, o decizie, un job nou)  in detrimentul a ceea ce iti doreai cu adevarat.  Dar te-ai intrebat ” De ce?”  si aici ma refer la ” DE CE-ul” acela interior care mentine echilibrul Minte-Inima.

Ori de cate ori, te simti intr-un impas, aloca-ti cateva momente de reflectare interioara si intreaba-te:

De ce experimentez aceasta stare? Ce nu vreau sa accept? De ce imi este frica? De ce nu imi dau voie sa ma bucur de viata?

Cele doua metode pe care eu le practic si care m-au ajutat extrem de mult sunt:

1. Meditatia: pentru a meditata este nevoie sa te asezi confortabil intr-o postura de sezut cu spatele drept  ochii inchisi si fata orientata catre rasarit. Respira profund la inceput, doar pe nari, pana ce devi contient de momentul prezent. Regleaza-ti respiratia, simte acea conexiune cu spatiul sacru din interiorul tau si puneti prima intrebare : De ce experimentez aceasta stare? apoi continua si cu celelalte. Cheia acestor meditatii este sa nu judeci, sa nu intri in conversatie cu gandurile tale, sa fii doar un observator. Ceea ce vei primi este unic iar raspunsul de regula  este echivalentul a modului cu care tu te increzi in acest proces interior.

Gasesti mai multe detalii despre meditatie si in articolele:

Despre taina meditatiei

Meditatia Inimii

2. Ho’ oponopono: poti practica aceasta tehnica minunata, fie dupa fiecare raspuns cheie fie la sfarsitul meditatie. Gandeste-te si simte cu intensitate acea emotie, acel gand si spune: Te iubesc, Multumesc, Imi pare rau, Te rog sa ma ierti! Vei observa inevitabil starea de calm si regenerare interioara dupa ce rostesti aceste cuvinte.

Nu incetam niciodata sa punem intrebari. De cand dobandim acest corp si pana renuntam la el si iar si iar, omul cauta raspunsuri la intrebarile vietii. El este insusi viata care se vrea descoperita. Ca orice alta mare descoperire, este nevoie sa crezi in parcursul tau, oricat de mult timp, dureros sau minunat ar fi.

Cu multe recunostinta,

Simona,