Sari la conținut

Pasul 3 Hidratare – Ingrijirea tenului in 4 pasi

Pasul 3: Hidratare, hrănire şi reparare

Dar fiind faptul că îmbătrânirea pielii este un proces îndelungat, fiind rezultatul acumulării în timp a numeroase mici modificări de-a lungul unei perioade mari de timp, îngrijirea zilnică a pielii este foarte importantă, pentru a preveni diferitele deteriorări ale pielii ce apar odată cu înaintarea în vârstă.

Citeste aici si PRIMUL PAS ( Curatarea) si AL DOILEA PAS ( Tonifierea)

produse cosmetice vegetale, mnoela, hidratare, hranire, ingrijirea tenului, produse bio, roduse pentru fata, demachiant bio,

Pentru ca pielea să-şi menţină aspectul sănătos mult timp şi să-şi poată îndeplini eficient funcţiile de protecţie (protecţie naturală anti-UV, protecţie antinoxe, protecţie antideshidratare, protecţie antimicrobiană, protecţie mecanică şi chimică) este necesar să acordăm o importanţă deosebită acestei etape şi să asigurăm pielii toate ingredientele de care are nevoie.

Acest articol este insotit si de un CONCURS – asadar CITESTE  cu atentie informatiile de mai jos si legat de acest subiect adreseaza-i o intrebare specialistului  Mihaela Isac pe adresa de e-mail (qyogaflow@gmail.com) iar cea mai buna intrebare va fi PREMIATA cu cate un produs NATURAL  de la Mnoela. Sunt 4 PASI, deci avem 4 PREMII de oferit.

Produsele destinate acestei etape de îngrijire ar trebui să hidrateze, să hrănească şi să refacă pielea. Cremele hidratante nu doar cresc conţinutul de apă din piele, ci contribuie la menţinerea nivelului optim de hidratare, şi, în acelaşi timp, o protejează şi o susţin în procesul natural de descuamare (proces prin care pielea îndepărtează celulele moarte), lăsând-o moale şi catifelată. Menţinerea nivelului optim de hidratarea al pielii se va face cu ajutorul unor ingrediente care contribuie la buna funcţionare a celulelor pielii, reduc impactul negativ cauzat de radicalii liberi, fortifică bariera de protecţie proprie a pielii. Sunt şi multe produse destinate acestei etape de îngrijire, ce sunt concepute pentru a trata diverse probleme ale pielii (ex. tenul acneic sau predispus la acnee). Astfel, problemele specifice ale pielii cum ar fi îmbătrânirea prematură, hiperpigmentarea şi acneea pot fi tratate eficient cu produse special concepute ce conţin concentraţii ridicate de ingrediente active special alese pentru problemele respective.

Alături de radicalii liberi, deshidratarea este principala cauză a îmbătrânirii premature a pielii, de asemena fiind responsabilă de scădere a unor funcţii, cum ar fi elasticitatea sau permeabilitatea.

Hidratarea proprie a pielii:

 • * La nivelul epidermei (adică stratul exterior al pielii) hidratarea proprie este asigurată de:
  • – Filmul hidrolipidic are rol de lubrefiere, este antimicrobian şi asigură “mantaua acidă” a pielii. Când această barieră de protecţie se degradează, pielea se usucă, structura pielii nu mai este intactă, nu funcţionează corespunzător reducerea impactului negativ cauzat de radicalii liberi, nu funcţionează corespunzător protecţia împotriva bacteriilor. Filmul hidrolipidic este format din sebumul produs de glandele sebacee şi din diverse substanţe produse de epidermă.
  • Factorul natural de hidratare (NMF – Natural Moisturizing Factor) – este un complex de substanţe: aminoacizi, uree, amoniac, acid uric, acid lactic, zaharuri şi ioni minerali. Aceşti compuşi sunt higroscopici şi atrag apa din atmosferă şi o combină cu apa existentă în celule, menţinând astfel hidratarea stratului superior al pielii.  Compuşi NMF sunt hidrosolubili şi vor avea tendinţa să fie transportaţi în apă atunci când pielea este spălată, prin urmare contactul repetat sau prelungit cu apa usucă pielea.
  • Ceramidele asigură hidratarea spaţiului extracelular.
 • * La nivelul straturilor profunde, hidratarea proprie este asigurată de glicozaminoglicanii şi proteoglicanii din dermă, în special de acidul hialuronic. Acestea sunt molecule mari de tipul polizaharidelor, care au o capacitate mărită de a reţine apa. Glicozaminoglicanii formează un gel apos care asigură volumul pielii şi mențin flexibilitatea acesteia.
 • gel Ochi Mnoela, produse cosmetice vegetale, mnoela, hidratare, hranire, ingrijirea tenului, produse bio, roduse pentru fata, demachiant bio,

Ingrediente de care are nevoie orice tip de piele:

 • * Umectanţi – compuşi care atrag apa în piele. Aceştia sunt similari cu elementele NMF. Glicerina, aminoacizii din proteine hidrolizate de orez/grâu, keratina, acidul hialuronic, sodium lactate, uree, acidul hialuronic cu molecule mici, sorbitolul sunt umectanţi recunoscuţi.
 • * Substanţe care crează pelicule apoase – sunt în general polimeri naturali cum ar fi polizaharidele sau glicoproteinele care au capacitatea de a reţine apa şi care formează un gel apos subţire la suprafaţă ce netezeşte pielea, o face moale şi suplă. Acidul hialuronic cu molecule mari, colagenul vegetal, inulina, sunt câteva exemple
 • * Substanţe care crează pelicule grase – sunt elemente ceroase şi uleioase cum ar fi: ceară de albine sau altfel de ceară vegetală, acizi graşi şi esteri ai acestora, ceramide, squalane.
 • * Antioxidanţi – în piele există un echilibru între procesele regenerative şi cele degenerative atâta timp cât pielea este într-o condiţie bună. Acest echilibru slăbeşte odată cu înaintarea în vârstă dar şi la persoanele cu imunitate scăzută. Antioxidanţii contribuie major la păstrarea acestui echilibru. Tocoferolii şi tocotrineolii (vitamina E), vitamina C, coenzima Q10, extract de ceai verde, ulei de rodie, resveratrol, lycopene, uleiuri cu un conţinut ridicat de GLA.
 • * Ingrediente similare cu celulele pielii şi ingrediente care ajută la funcţionarea normală a acestor celule, contribuie la procesul de regenerare celulară: acizi graşi esenţiali, gliceride, ceramide, polizaharide, proteine, vitamine (niacinamidă, vitamina A)

Aşadar, o cremă hidratantă şi nutritivă, bine formulată, trebuie folosită pentru a hidrata şi a reface pielea feţei, precum şi pentru a oferi ingrediente active necesare unor probleme specifice pe care pielea le poate avea.

Cum sa alegi un produs de îngrijire corespunzător

Produsele destinate îngrijirii tenului trebuie alese în funcţie de tipul de ten şi în funcţie de probleme specifice ale acestuia. Alegerea poate fi făcută de asemenea în funcţie de sezon – de exemplu multe femei preferă o cremă uşoară, fluidă pe timp de vară şi o cremă mai bogată, sau chiar un balsam pentru ten, în timpul lunilor reci de iarnă, sau în timpul nopţii.

Dacă doriţi sfaturi cu privire la modul de tratare a unei probleme specifice tenului, atunci contactaţi un dermatolog sau un cosmetolog.

Citeste mai multe despre Gelul de Ochi pentru Hidratare de la Mnoela AICI.

INSCRIE-TE  si tu in concurs si castiga unul din cele 4 produse cosmetice naturale MNOELA.

– Castigatoarea de saptamana trecuta este doamna – Anca Ganea –

Felicitari pentru premiu si Multumim pentru intrebare!